Cunoscut lider sindcal din polţie deschide lista PSD Călăraşi pentru Camera Deputaţilor

Dumitru Coarnă
Dumitru Coarnă (Facebook)

Dumitru Coarnă, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, va deschide lista PSD Călăraşi la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor, relatează G4Media.ro.

„Aşa este! Mai rămâne ca decizia finală să fie aprobată de către conducerea centrală. Organizaţia de la PSD Călăraşi m-a nominalizat marţi, a fost un vot în unanimitate. Astăzi (n.red. vineri, 16 octombrie), am avut o discuţie cu preşedintele PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă, care m-a şi propus în biroul executiv politic al PSD”, a declarat, vineri, sindicalistul.

Potrivit sursei citate, Coarnă fusese iniţial propus pentru Senat dar, ulterior, s-a ajuns la decizia anunţată vineri.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România s-a remarcat recent prin criticarea în termeni duri a deciziei autorităţilor de a trimite pe teren poliţişti în civil pentru a verifica dacă sunt respectate regulile sanitare împotriva răspândirii Covidului. Mai exact, Coarnă a afirmat, pentru Libertatea, că acea măsură ţine de epoca stalinistă.

„Nu am primit nimic oficial, domnul [Marcel - n.r.] Vela nu discută, nu încearcă măcar să mimeze dialogul social. Cine vrea să observe în profunzime, vede o falie a conflictelor, să ne reclamăm între noi, ne întoarcem în anii 50, în anii stalinismului, eu să sun nu ştiu unde că dumneavoastră nu aveţi nu ştiu ce, deci avem un conflict pentru că lor le prieşte. Noi ne certăm şi ei câştigă. Doi, 20% din efective să urmărească ce? Că oamenii nu poartă mască de protecţie. Noi avem deficit de 30%, dacă scoatem 20% de poliţişti din zona operativă, înseamnă că despre infractori nu mai vorbim”, a precizat sindicalistul.