Cumpărături pe timp de pandemie. Măştile necesare României, achiziţionate de la firma unei bucătărese

Casa in care e firma care vinde statului roman 1,7 milioane de masti
Casa in care e firma care vinde statului roman 1,7 milioane de masti (Recorder)

Guvernul României, a încheiat, prin Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziţionarea a 1,75 milioane de măşti de protecţie atât de necesare cadrelor medicale din spitale. Surpriză însă, contractul a fost încredinţat unei firme deţinute, în acte, de o fostă bucătăreasă la un han din Călugăreni, relatează Recorder.

Mai exact, firma în care statul şi-a pus încrederea în această perioadă de criză se numeşte Romwine & Cofee, a fost înfiinţată în urmă cu un an şi are ca obiect principal de activitate „comerţ cu produse alimentare, băuturi şi produse din tutun, efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe”.

Romwine&Cofee este deţinută în acte de o anume Maria Cristian şi are sediul în satul Uzunu din comuna Călugăreni (Giurgiu), într-o curte cu două case, una bătrânească şi alta construită recent. Vecinii Mariei Cristian s-au arătat surprinşi că din satul lor se fac afaceri atât de importante.

„Nu e om de afaceri, ea lucrează ca bucătăreasă la han, la Călugăreni. Acum hanul s-a închis şi lucrează cu ziua, împreună cu mai multe fete de aici, de la noi, la o firmă de lângă han”, a declarat pentru Recorder vecină care stă gard în gard cu dna Cristian.

Cât despre Maria Cristian, aceasta a refuzat să facă declaraţii. A vorbit însă cel ce stă în spatele acestei afaceri. Mai exact, miercuri seară, în emisiunea „Dosar de politician” de la B1 TV, a intrat în direct omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed Internaţional, care a admis că firma sa se află, de fapt, în spatele Romwine&Cofee. „În ianuarie-februarie, compania noastră nu a putut să plătească TVA-ul, pentru prima dată în istoria noastră de 20 de ani. Şi atunci, pentru că nu am putut să avem certificat fiscal, am folosit această companie din grupul nostru cu care am participat. Deoarece Sanimed era blocată pentru că nu şi-a plătit facturile către stat, am participat cu Romwine&Cofee. Am făcut eforturi foarte mari pentru livrarea acestor măşti, am mers special în Turcia”, a declarat patronul Sanimed.

Conform sursei citate, Cătălin Hideg este un personaj controversat, despre care presa a scris în trecut că ar avea legături cu masoneria şi cu mediul academic al SRI. Anul trecut, Libertatea scria că firma lui Hideg vinde către statul român roboţi medicali cu sume duble faţă de preţul de intrare.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne