Cum se raportează Meleşcanu la PSD: Dacă dai cu pietre în geamurile trenului care trece, rişti să rămâi pe peron

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Dacă stai pe peron şi dai cu pietre în geamurile trenului care trece, rişti să rămâi pe peron pentru foarte mult timp, a susţinut marţi Teodor Meleşcanu, întrebat fiind de presă cum va reuşi să respecte şi deciziile PSD-ului - care l-a făcut practic şef al Senatului - şi pe cele ale ALDE, partid din care nu vrea să plece.

Practic, lui Meleşcanu i s-a reamintit ieri, după ce PSD-ul l-a făcut preşedinte al Senatului, cum va reuşi să se supună şi deciziilor ALDE şi celor ale PSD-ului, în condiţiile în care formaţiunea sa a anunţat că va face opoziţie social-democraţilor.

„Ştiţi cum e, e foarte delicat să spun, noi am fost doi ani şi jumătate în guvern, împreună cu PSD-ul. Este foarte delicat astăzi, s-au făcut multe lucruri bune, şi unele mai puţin bune, ca în orice guvern, este destul de delicat să stai pe peron şi să dai cu pietre în geamurile trenului care trece. Nenorocirea este că dacă faci asta rămâi pe peron pentru foarte mult timp”, a declarat Meleşcanu.

Reamintim că Meleşcanu a insistat să candideze la şefia Senatului (la propunerea PSD) deşi ALDE a adoptat o decizie în care se stipulează clar că oricine va primi vreo funcţie din partea PSD va fi exclus din partid.

De altfel, ieri după ce Meleşcanu a candidat la preşedinţia Senatului şi, previzibil, a şi câştigat cu voturile PSD şi a parte dintre senatorii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că se va adresa CCR căci, spune el, numirea este neconstituţională, un partid neputând propune un membru al unui alt partid şi că va convoca o şedinţă a conducerii formaţiunii sale pentru excluderea lui Meleşcanu din ALDE.