Cum îşi justifică Iohannis decizia de a o numi premier pe Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

În cadrul întâlnirii avute, miercuri, cu jurnaliştii, preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de ce a numit-o premier pe Viorica Dăncilă şi dacă regretă acest lucru. Şeful statului a răspuns că nu o cunoscuse înainte pe Dăncilă ci, ştiind că aceasta a fost ani de zile europarlamentar, a bănuit că ar fi avut posibilitatea să înţeleagă cum funcţionează o democraţie.

Klaus Iohannis a adăugat însă că a avut parte de o mega-dezamăgire în acest sens şi că regretă numirea şefei PSD în fruntea Guvernului.

„N-am bănuit că este aşa. Mi s-a prezentat o doamnă din PSD şi am bănuit că la Bruxelles a văzut cum funcţionează o democraţie, nu am cunoscut-o înainte. Recunosc că este o mega-dezamăgire pentru mine un asemenea premier. Din acest punct de vedere, pot să spun că îmi pare rău, dar atunci a fost o majoritate puternică PSD în Parlament. Eu am declarat din 2014 că voi face altfel de politică, voi respecta cutumele politice, litera şi spiritul Constituţiei”, a declarat Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne