Cum era Dragnea ţinut la curent cu situaţia de la protestul din 10 august, deşi se afla la o petrecere [surse]

Liviu Dragnea la Inalta Curte
Liviu Dragnea la Inalta Curte (Epoch Times România)

Fostul lider PSD Liviu Dragnea ar fi fost ţinut la curent cu privire la situaţia de la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei şi intervenţia jandarmilor, prin intermediul subsecretarului de stat Mihai Valeriu, care făcea naveta pe motocicletă între Piaţa Victoriei şi Ministerul de Interne, au susţinut pentru Hotnews.ro surse la curent cu dosarul aflat la DIICOT.

Potrivit surselor respective, Valeriu îl ţinea la curent cu evoluţia evenimentelor pe fostul secretar de stat în secretariatul general al Guvernului Adrian Mlădinoiu, care a fost la un moment dat şi şofer al lui Liviu Dragnea. La rândul lui, Mlădinoiu îi transmitea lui Dragnea informaţiile primite, în timp ce acesta se afla în acea seară la o petrecere la Scroviştea.

Raportul desecretizat de ministrul Vela a arăta că fostul ministru de Interne Carmen Dan, care se afla în concediu în 10 august 2018, a venit la biroul de la Ministerul de Interne şi a preluat comanda operaţiunilor în jurul orei 12:00. Potrivit surselor, Carmen Dan a preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în MAI la acea dată. Din acel moment, ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat.

"Pentru anchetă este esenţial acest raport, pentru că era foarte important să se stabilească cine a avut comanda operaţiunii şi ultimul cuvânt şi să se demonstreze că fostul ministru Dan a fost coordonatorul operaţiunii, şi nu secretarul de stat Gheorghe-Nucu Marin", afirmă sursele citate.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne