Cuc se plânge că a fost abandonat de Partid. Cine e baronul care ar sta de fapt în spatele scandalului TAROM

Ionel Arsene
Ionel Arsene (Facebook / Ionel Arsene)

Liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, ar fi fost cel care i-a cerut ministrului demisionar al Transporturilor, Răzvan Cuc, să reţină avioanele cu parlamentari la sol în ziua moţiunii de cenzură, afirmă surse politice pentru „Adevărul“. Încercarea lui Cuc de a îndeplini “ordinul” venit de la baronul PSD avea să se lovească însă de refuzul directoarei TAROM, Mădălina Mezei, care de altfel a fost pedepsită ulterior cu demiterea.

Dar cum socoteala din târg nu se potriveşte mai niciodată cu cea de acasă, în scandalul TAROM a intervenit DNA.

Liderii PSD estimau că în cursele interne operate de TAROM sunt cinci-şase parlamentari ai Opoziţiei, iar absenţa de la votul moţiunii de cenzură ar fi putut înclina decisiv balanţa în favoarea Guvernului Dăncilă. Moţiunea a trecut până la urmă cu 238 de voturi, doar cinci peste limita majorităţii. Acum, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a plâns apropiaţilor că partidul i-a întors spatele, deşi el a încercat să salveze guvernarea.

Reamintim că fosta şefă a TAROM Mădălina Mezei a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ministrul Răzvan Cuc a chemat-o la el în birou cu două zile înainte de moţiune pentru a-i cere să ţină la sol câteva avioane în ziua votului crucial pentru PSD, "ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moţiunii de cenzură", însă Mezei a refuzat pentru că "nu suntem stăpâni de sclavi".

Reacţia liderului PSD Neamţ, Ionel Arsene


„Atragerea numelui meu într-un scandal creat artificial de o angajată concediată pentru lipsa de competenţă şi neîndeplinirea proiectului managerial la care s-a angajat, face parte din bătălia politică şi din atacurile subversive la adresa PSD. Cum opoziţia care a dărâmat Guvernul nu are nici proiect de ţară şi nici viziune pentru români, continuă să facă ceea ce a ştie mai bine: să compromită cu acuzaţii false şi să-şi ia aliat o instituţie care face dosare penale adversarilor politici“, susţine Ionel Arsene, într-un drept la replică.

Articolul integral aici