Cu cine intră Firea în cursa pentru primărie? Un fost premier şi un condamnat la închisoare

Gabriela Firea si echipa
Gabriela Firea si echipa (Captura Video)
Ana Ion
17.08.2020

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că pe lista pentru consilieri generali pe care a depus-o la Biroul Electoral municipal se află personalităţi marcante ale ţării şi Capitalei.

Printre aceştia, la loc de frunte se află Petre Roman, fost premier trimis în judecată în dosarul Mineriadei pentru infracţiuni de crime împotriva umanităţii şi Dumitru Dragomir, personaj condamnat în primă instanţă la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor.

Pe vremea comunismului, Dragomir a condus echipa Viitorul Scorniceşti (echipa din localitatea de baştina a lui Ceauşescu) şi FCM Braşov, pentru ca între 1987 şi 1989 să conducă echipa de fotbal a Miliţiei, Victoria Bucureşti. Pentru abuz în serviciu săvârşit în acea perioadă, a fost condamnat la 7 luni de închisoare în 1990, reaminteşte Wikipedia. Aceasta a fost a doua sa condamnare, după ce la 24 noiembrie 1976 primise o pedeapsă de 3 luni de închisoare pentru practicarea ilegală a jocurilor de noroc (poker şi barbut).

Redăm postarea Gabrielei Firea:

"Personalităţi marcante ale ţării şi Capitalei ni se alătură pentru a continua ceea ce am început acum 4 ani : modernizarea Bucureştiului! Depunem împreună, în aceste momente, lista pentru viitorul Consiliu General, pe care se află: Petre Roman - prim ministru al României (1990-1991), îndrăgita actriţă Monica Davidescu, oamenii de sport şi fair-play: Elisabeta Lipă, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordănescu, Daniel Pancu, regizorul Sorin Ilieşiu, alături de cadre medicale, profesori, jurişti, ingineri.

Aşa cum am lucrat în ultimii 4 ani, aşa vom lucra şi în următorii 4 în Consiliul General: voi propune numai proiecte benefice pentru oameni, pentru fiecare bărbat, femeie sau copil din Capitală, şi mă bazez pe echipa mea de consilieri generali pentru a le putea transpune în realitate", scrie, pe Facebook, Gabriela Firea.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video cu declaraţiile de la depunerea listei de candidaturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor