"Ctitorul" Victor Ponta, huiduit la Cluj pe ritmuri de Colind

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a fost huiduit astăzi la Cluj, unde a fost prezent pentru a inaugura Campusul teologic "Nicolae Ivan". Pe Ponta l-au huiduit opozanţii proiectului exploatărilor miniere (cu cianuri) de la Roşia Montană, care l-au acuzat de Trădare, Neruşinare etc.

Protestatarii au strigat "Jos Ponta!" şi "Ruşine!", şi au cerut demisia premierului, pe care îl consideră trădător.

"Ponta e un trădător de ţară, ne minte în faţă, acum doi ani era împotriva gazelor de şist. Acum e un moment în care l-am prins aici, trebuia să sărim toţi pe el. Ce să facem noi? Să mergem să cerşim pe la străini? Uitaţi-vă la unguri, de la 1 ianuarie scad preţurile la gaze, la tot", a declarat unul dintre protestatari, citat de Realitatea.

Pe bannerele aduse de cei aproximativ 30 de tineri care l-au întâmpinat pe premier la Cluj, erau afişate mesajele deja cunoscute de milioane de români: "Salvaţi Roşia Montană", "Fărădelegea lor este legea minelor", "Legea minelor te lasă fără casă", "Opriţi evacuările forţate", informează Realitatea.

Pe zidul clădirii, protestatarii au lipit un afiş cu mesajul: "Imobil expropriat de RMGC". Poliţia nu a informat încă dacă îi va amenda pentru această "vandalizare" pe "făptuitori", dar reamintim că lipirea de afişe/banconte pe maşina ministrului Culturii, Daniel Barbu, a fost considerată vandalizare de forţele de ordine şi sancţionată "corespunzător".

Reacţia preoţilor şi a studenţilor la Teologie, a fost una cel puţin neaşteptată, mai informează Realitatea. În timp ce protestatarii huiduiau, aceştia au început să cânte colinde, pentru a acoperi "zgomotul deranjant".

Premierul Victor Ponta a tăiat imperturbabil panglica, fără să se lase clintit de huiduieli. S-a obişnuit. În urmă cu nici o săptămână, Premierul a fost huiduit la Târgovişte, chiar de Ziua Unirii. Nu avea de-a face cu Roşia Montană, ci cu situaţia ţării sărăcită de taxe şi accize, în general.

Tastând pe Google, "Ponta huiduit", sub cursor se afişează Sibiu, Iaşi, Focşani, Chişinău etc.

Ponta este, de asemenea, huiduit cu regularitate, în fiecare weekend, de bucureştenii care se strâng în Piaţa Universităţii pentru a prosteta împotriva exploatărilor de la Roşia Montană şi, mai recent, a exploatărilor Chevron de la Pungeşti.

Nu toată lumea este însă împotriva Premierului la Cluj. Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, i-a oferit premierului "Crucea Transilvană", cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca.

La ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, premierul a venit însoţit de vicepreşedinţii PSD Ilie Sârbu (socrul său) şi Ioan Rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne