CSM aruncă în aer acţiunile Secţiei Speciale împotriva a 10 procurori, inclusiv cel din dosarul Tel Drum

Alexandra Lăncrănjan
Alexandra Lăncrănjan (Alexandra Lăncrănjan / Facebook)

Trei acţiuni disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva unui număr de 10 procurori au fost anulate de Secţia pentru procurori din CSM. Deciziile pot fi atacate în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Printre cei vizaţi se numără mai mulţi procurori deja cunoscuţi în spaţiul public datorită dosarelor în care şi-au exercitat autoritatea.

Concret, într-unul din dosare erau cercetaţi procurorii Antonia Diaconu (Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti), Cosmin Adrian Iordache (DNA), Carmen Alexandra Lăncrănjan (DNA) - cunoscută în spaţiul public ca fiind procurorul de caz din dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea, şi Ovidiu Cristian Popescu (Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal).

În al doilea caz, SIIJ demarase acţiunea disciplinară împotriva a cinci procurori ce au activat la DNA Ploieşti: Alfred Savu- de la Parchetul Tribunalului Prahova, Laura Bucica (Parchetul Judecătoriei Câmpina), Giluela Deaconu (Parchetul Judecătoriei Câmpina), Lucian Onea (Parchetul Judecătoriei Câmpina) şi Cerasela Rădulescu (Parchetul Judecătoriei Moreni).

Cea de-al treilea caz îl viza pe Alexandru Onica, procuror în cadrul Parchetului Judecătoriei Târgovişte.

În toate cele trei cazuri, CSM a admis o excepţie a nulităţii absolute a rezoluţiei de exercitare a acţiunii disciplinare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne