Cristian Preda: După alegeri, preşedintele să ţină cont la desemnarea premierului că Ponta nu poate coabita

Cristian Preda, PDL, conferinţă de presă. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
28.09.2012

Plecarea premierului Victor Ponta de la şedinţa CSAT demonstrează că acesta nu vrea sau nu poate să coabiteze, consideră prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda. Ca urmare, preşedintele Traian Băsescu trebuie să ţină cont de această realitate la desemnarea premierului, după alegerile din decembrie.

"Victor Ponta a plecat trântind uşa din CSAT. Ceea ce înseamnă că nu vrea sau nu poate să-şi exercite funcţia de premier în vremea în care Traian Băsescu e la Cotroceni. Concluzia generală e că USL nu vrea coabitare", a scris Preda vineri pe blogul său.

Totodată, prim-vicepreşedintele PDL susţine că după alegerile din decembrie, la momentul desemnării candidatului la funcţia de premier, preşedintele Băsescu va trebui să aibă în vedere această situaţie.

"Sper ca preşedintele să ţină seama de această realitate atunci când va desemna candidatul la funcţia de prim-ministru în decembrie", a mai precizat Preda.

El declarase marţi că şedinţa CSAT de joi, prima întâlnire între cei doi după revenirea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, va reprezenta un test important pentru coabitare.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că a părăsit şedinţa de joi a CSAT întrucât nu a acceptat ca pe ordinea de zi, care i-a fost transmisă cu doar o zi înainte, să fie trecute documente prin care, de exemplu, era înfiinţat "un Megaminister de Externe al Administraţiei Prezidenţiale".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor