Cristian Dulca numit pe banca tehnică a naţionalei de fotbal feminin a României

"Fostul internaţional român Cristian Dulca a semnat un contract valabil pentru următorii 5 ani, având drept obiectiv principal calificarea naţionalei feminine la Campionatul European de fotbal feminin din 2025.." - Federaţia Română de Fotbal (FRF).
(Echipa naţională de fotbal a României/facebook)
Marius Drăgoi
20.01.2021

Fostul internaţional Cristian Dulca va conduce destinele echipei naţionale de fotbal feminin a României următorii 5 ani de zile, potrivit FRF.

"Fostul internaţional român Cristian Dulca a semnat un contract valabil pentru următorii 5 ani, având drept obiectiv principal calificarea naţionalei feminine la Campionatul European de fotbal feminin din 2025. Obiectivul intermediar îl reprezintă dezvoltarea calităţii jocului primei reprezentative, care să se reflecte în poziţia din clasament în următoarea campanie de calificare, cea pentru Cupa Mondială din 2023", se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de specialitate.

"A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc. Dezvoltarea fotbalului feminin a atins cote impresionante în ultimii ani, prin creşterea exponenţială a numărului de practicante, jucătoare legitimate şi cluburi. Ne dorim să continuăm acest trend ascendent şi consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit", a declarat la rândul său preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Ca jucător, Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Gaz Metan Mediaş, iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, şi în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima reprezentativă a bifat 6 selecţii în perioada 1997-1998.

În cariera de antrenor, Cristian Dulca a mai condus echipele FC Vaslui, FC Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaş şi Jiul Petroşani. De asemenea, în perioada 2015-2018 a fost selecţionerul reprezentativei U21 a României.

Dulca va debuta în funcţie pe 22 februarie, în partida contra naţionalei Croaţiei, în deplasare, din preliminariile Campionatului European din 2022.

"Această funcţie reprezintă o nouă provocare pentru mine şi vreau să mulţumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Ne aşteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuşi schimbări majore în fotbalul feminin din România.

Am primit propunerea cu entuziasm, pentru mine, aşa cum am spus, este întotdeauna o provocare să lucrez cu o echipă naţională. Sigur, fiind fotbal feminin, e ceva nou pentru mine, dar să nu uităm că e tot fotbal. Va fi diferit, dar sunt aceleaşi principii. Până la urmă va fi frumos, o experienţă interesantă pentru că voi lucra cu cele mai bune jucătoare din ţară şi din străinătate. Mirel Albon, fostul selecţioner, este prietenul meu şi îl felicit pentru tot ce a făcut la naţionala feminină... pentru că 5 ani a fost secund şi alţi 5 principal. Am discutat zilele trecute cu el despre lot şi despre ce înseamnă fotbalul feminin", a mărturisit proaspătul selecţioner.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor