Crin Antonescu: Voi promulga legea referendumului în varianta CCR, cu validarea la 50% plus unu din alegătorii înscrişi pe liste

Recepţie la Ambasada Franţei din Bucureşti prilejuită de Ziua Naţională a Franţei.  Crin Antonescu
Recepţie la Ambasada Franţei din Bucureşti prilejuită de Ziua Naţională a Franţei.  Crin Antonescu (Epoch Times România)

Preşedintele interimar Crin Antonescu a susţinut luni o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, la scurt timp după ce a avut o întâlnire cu premierul Ponta şi cu Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Petru Filip şi Valeriu Zgonea, în ce priveşte Legea referendumului şi organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, din 29 iulie.

Iată principalele idei ale discursului:

- Nici eu, nici primul ministru nu dictăm Parlamentului. Nu încălcăm Constituţia României pentru niciun motiv

- România se află sub un asalt de dezinformare, într-o situaţie extrem de dificilă în care a fost adusă de iresponsabilitatea unor oameni disperaţi că-şi pierd scaunul şi puterea.

- Am adus la cunoştinţă primului-ministru şi preşedinţilor celor două camere ale parlamentului că am decis să promulg legea de modificare a Legii Referendumului aşa cum a trecut ea prin parlament şi Curtea Constituţională. Am rezerve că această formulă a prezenţei la vot încalcă tocmai prevederile Comisiei de la Veneţia.

- Ceea ce în aceste zile s-a făcut în presa internaţională este un lucru pe care nu îl pot califica decât crimă împotriva acestei ţări care şi-a câştigat dreptul de a fi partener egal în toate structurile europene şi euro-atlantice. România s-a achitat de toate obligaţiile sale la nivel european. România a dat mai mult decât a primit şi e mare păcat că oameni care au condus acesta ţară lucrează azi împotriva interesului naţional.

- Nici eu, nici primul ministru nu dictăm Parlamentului. Nu încălcăm Constituţia României pentru niciun motiv.

- Nu eu stabilesc ordinea de zi a lucrărilor parlamentului. Mă interesează clarificarea ordonanţei privind rolul Curţii Constituţionale şi tematica legată de referendum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne