Crin Antonescu: Nimeni nu are dreptul să ceară ieşirea României din Europa

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Lavinia Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
16.07.2012

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat la un miting organizat la Timişoara, că nimeni nu are dreptul să ceară ieşirea României din Europa, pentru că ţara este acolo prin sacrificiul a sute de mii de oameni morţi în temniţele comuniste. "România este în Europa şi prin jertfa curată a miilor de tineri ai Timişoarei din decembrie 1989. (...) Nu există Europa deplină fără România, România nu e deplină fără Europa", a mai afirmat Antonescu.

Replica lui a venit după ce unii oficiali ai UE au declarat că e posibil ca României să i se retragă dreptul la vot în UE, dacă nu va îndrepta erorile din ultima vreme.

Antonescu a mai declarat că Traian Băsescu şi oamenii săi, "ştiind că nu mai au credibilitate, ameninţă cu un singur lucru: Europa".

"Azi, Traian Băsescu şi oamenii săi, ştiind că nu mai au credibilitate, ne ameninţă cu un singur lucru: cu Europa, Uniunea Europeană, cu Germania, cu America. Eu vreau să spun: România şi deci Europa suntem noi, cei care da, vom veni la referendum şi ne vom pronunţa. Vreau, în numele vostru, al celor care cred în demnitatea noastră naţională, în destinul nostru european (...), în justiţie liberă, vreau să le spun tuturor prietenilor noştri europeni: «Ich bin ein berliner» (citat din discursul ţinut la 26 iunie 1963 de preşedintele Statelor Unite John F. Kennedy în Berlinul Occidental - n.r.)", a afirmat Crin Antonescu.

El a explicat că John F. Kennedy a mers la Berlin în urmă cu 50 de ani, "când Germania liberă a fost despărţită de un zid", iar prin afirmaţia "Ich bin ein berliner" a vrut să sublinieze susţinerea acordată de Statele Unite Republicii Federale Germania.

La Timişoara, USL a organizat duminică un miting anti-Băsescu, la care au participat aproximativ 5.000 de persoane, multe dintre ele purtând tricouri pe care scria "BĂ!SE taie pensiile", "BĂ!SE taie salariile", "BĂ!SE duce ţara de râpă", "DA, din jucător îl facem spectator".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor