Crin Antonescu: La alegerile locale, PNL a salvat dreapta în România

Crin Antonescu. (www.pnl.ro)
Epoch Times România
14.06.2012

Crin Antonescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a declarat, joi, înaintea şedinţei Biroului Politic Central al formaţiunii, că PNL a salvat dreapta în România, la alegerile locale, după ce "impostori doctrinari" au încercat să compromită această idee.

"Consider că în aceste alegeri locale PNL a reprezentat cu adevărat şi a salvat dreapta în România. În vreme ce impostori doctrinari au făcut tot ceea ce se putea pentru a compromite ideea de dreapta însuşindu-şi o falsă identitate de dreapta, mă refer aici la PDL - s-au prăbuşit în faţa verdictului neiertător al alegătorilor -, Partidul Naţional Liberal, partid autentic de dreapta, a câştigat pentru adminstraţia publică locală câteva poziţii extrem de importante", a spus Antonescu.

El a afirmat că PNL se află în faţa celui mai mare succes electoral de după al Doilea Război Mondial.

"PNL trece de la 5 consilii judeţene câştigate în 2008, la 13 consilii judeţene câştigate în 2012. PNL este azi cel mai puternic partid din Transilvania cu şapte consilii judeţene conduse. PNL a câştigat alături de sectorul 1 pe care îl deţinea, un al doilea sector din cele şase ale Capitalei. De asemenea, PNL a câştigat o serie de primării foarte importante în plus faţă de ceea ce deţinea şi aş menţiona aici Timişoara, Galaţi, Râmnicu Vâlcea", a declarat Antonescu.

Liderul liberal a arătat că, deşi s-a spus că proiectul USL nu ar avea şanse de reuşită, alegerile locale au arătat contrariul.

"Ni s-a explicat mult de către teoreticieni reputaţi că unu şi cu unu nu fac doi, ba întotdeauna fac mult mai puţin de doi. Azi vedem că, în cazul USL, unu şi cu unu pot face mult mai mult decât doi pentru că USL cu doar (...) 52% a obţinut preşedinţia a 36 de consilii judeţene din 41, a obţinut 28 de reşedinţe de judeţ din 40, cinci sectoare din şase, pe lângă Primăria Generală a Capitalei. Cel mai spectaculos e faptul că în USL a câştigat la alegerile locale toată lumea. PSD a câştigat cel mai bun scor din istoria sa la locale, plecând de la 17 judeţe conduse, la 22, PNL a obţinut cel mai spectaculos scor din istoria sa recentă - istoria noastră e mai lungă - de la cinci judeţe (...) la 13 judeţe, PC, care nu deţinea niciun fotoliu de preşedinte de consiliu judeţean sau de primărie reşedinţă de judeţ, a obţinut câte una din fiecare", a spus Antonescu.

El a mărturisit, însă, că a avut moment în care a simţit nevoia de a avea mai mulţi oameni alături de el în susţinerea proiectului USL şi că au fost atacuri zilnice pe care le-a încasat pentru această idee, dar a precizat că este obligaţia preşedintelui de partid să-şi asume acest lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor