Crin Antonescu a discutat cu preşedintele Lituaniei despre situaţia din ţară şi aderarea la Schengen

Epoch Times România
12.09.2012

Crin Antonescu, preşedintele Senatului, a avut, miercuri, o întâlnire cu preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaité, în care au discutat despre situaţia din ţară, dar şi ce soluţii are România pentru a adera la Spaţiul Schengen.

La întrevedere a mai participat, din partea Camerei Deputaţilor, vicepreşedintele Eugen Nicolicea, se arată într-un comunicat remis NewsIn.

În cadrul întâlnirii, Crin Antonescu a subliniat importanţa acestei vizite pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-lituaniene, valorile comune recunoscute şi împărtăşite de cele două ţări, asumate prin aderarea la structurile europene şi euro-atlantice.

La rândul său, ”preşedintele Republicii Lituania a subliniat rolul deosebit de important pe care Parlamentul fiecărei ţări îl are în păstrarea acestor valori, precum şi importanţa menţinerii unui dialogul constant între reprezentanţii forţelor politice care exercită puterea în stat, în mod legitim şi democratic, şi a stabilităţii politice necesare pentru atingerea obiectivelor în plan intern şi extern”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Senatului a mai discutat cu Dalia Grybauskaité soluţiile pentru îndeplinirea, de către România, a obiectivului de aderare la Spaţiul Schengen, precum şi pentru îmbunătăţirea ratei de absorbţie a fondurilor europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor