"Crimeea este pierdută" - Mike Pompeo în Ucraina

„Rusia nu este o ţară de la care poţi lua ceva înapoi”
Mike Pompeo
Mike Pompeo (Jahi Chikwendiu/The Washington Post Getty Images)

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a afirmat că Ucraina a pierdut Crimeea după invazia Rusiei pentru totdeauna, potrivit mărturisirilor făcute de participanţi la o şedinţă care a avut loc cu uşile închise.

Aparent Pompeo a făcut observaţiile vineri, în Ucraina, în timpul discuţiilor avute cu membrii societăţii civile ucrainene în timpul vizitei sale recente în estul Europei.

Relaţiile Ucrainei cu Rusia s-au prăbuşit după ce Moscova a invadat peninsula de la Marea Neagră şi a sprijinit activ războiul dintre rebelii pro-ruşi şi Kiev, în 2014.

"Ne a spus că Peninsula Crimeea a fost pierdută", a declarat, marţi, Elena Trehub, şefa unei agenţii neguvernamentale de monitorizare a corupţiei din Ucraina.

„Actorii internaţionali sunt conştienţi de faptul că Peninsula Crimeea a fost pierdută”, a povestit Trehub. „Rusia nu este o ţară de la care poţi lua ceva înapoi”.

Statele Unite şi ţările occidentale au impus sancţiuni economice Rusiei pentru că a anexat Crimeea, inclusiv o nouă rundă săptămâna trecută, după alegerile din 2019 şi introducerea serviciului feroviar direct din Rusia continentală.

Kremlinul a susţinut că anexarea Crimeei din Ucraina este o „problemă închisă” pentru Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe