Covid-19: România, pe primul loc în UE la numărul deceselor pe ultimele 14 zile

Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus
Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus (Epoch Times România)

România a depăşit Suedia şi se află pe primul loc în tristul TOP al ţărilor UE cu cel mai mare număr de morţi de Covid-19 pe ultimele 14 zile raportat la populaţie, transmite Biziday.ro. Sursa citată menţionează că la numărul de cazuri noi România este pe locul doi, după Luxemburg.

Potrivit Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor (European Centre for Disease Prevention and Control /ECDC), miercuri, 29 iulie, ţara noastră avea raportate 69,4 cazuri noi şi 1,6 decese la suta de mii de locuitori, pe ultimele 14 zile, după Luxemburg care are 214. Pe locurile 2 şi trei se află Spania 49,2 şi Bulgaria cu 46,1.

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a transmis că, până miercuri, 29 iulie, au fost confirmate 48.235 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. 26.446 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 3.870 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 1.182 de noi cazuri de îmbolnăvire (faţă de 1.151 anunţate cu o zi în urmă), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior rezultat pozitiv la test.