Correa a fost reales în Ecuador

Suporteri ai preşedintelui ecuadorian Rafael Correa, 17 februarie  2013 (RODRIGO BUENDIA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.02.2013

Preşedintele Ecuadorului Rafael Correa a fost reales duminică, acest lucru permiţându-i să întărească controlul statului asupra economiei naţiunii OPEC, conform unui raport Reuters.

Preşedintele marxist a adunat 57 la sută din voturi, cu mult mai mult faţă de cei 24% ai contracandidatului Guillermo Lasso, când au fost numărate aproape 40 la sută din voturi. Autoritatea electorală a declarat că nu se aşteaptă ca rezultatele să se schimbe în mod semnificativ.

"Nimeni nu poate opri această revoluţie", a afirmat Correa plin de bucurie în faţa susţinătorilor săi, de la balconul palatului prezidenţial, după ce şi-a declarat victoria.

"Puterile coloniale nu vor mai conduce ţara noastră. Puteţi fi siguri că în această revoluţie ecuadorienii sunt în control".

Economistul educat în SUA a preluat puterea în 2007 şi a câştigat un sprijin puternic în rândul celor săraci, prin utilizarea veniturilor foarte mari din petrol pentru a construi drumuri, spitale şi şcoli în zonele rurale şi în ghetouri.

Correa, în vârstă de 49 de ani, s-ar putea să devină acum principala voce anti-americană din America Latină şi liderul de facto al blocului ALBA de guverne de stânga, din moment ce preşedintele venezuelean Hugo Chavez a fost redus la tăcere de lupta sa cu cancerul.

Criticii îl văd pe Correa drept un lider autoritar care reduce libertatea mass-mediei şi numeşte diverşi consilieri în posturile de conducere din sistemul judiciar.

Chiar şi unii suporteri nu sunt de acord cu izbucnirile sale furtunoase, cu confruntările sale cu mass-media şi cu intimidarea adversarilor săi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor