Corpul de Control al premierului a constatat nereguli în retrocedarea moşiilor Ghica dar nu a depus plângere. Ilie Sârbu folosit "să-l calce pe cap" pe directorul Romsilva

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbateri asupra  Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. În imagine, Ilie  Sârbu şi Victor Ponta
Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbateri asupra Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. În imagine, Ilie Sârbu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Retrocedările ilegale subiect al dosarului avându-i ca protagonişti pe socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, pe Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam plus alte VIP-uri au fost investigate de către Corpul de control al premierului Victor Ponta, potrivit unui referat de arestare al DNA, relatează gândul.info.

Corpul de Control a constatat nereguli în procesul de retrocedare a moşiilor Ghica însă instituţia nu a depus plângere, au declarat surse judiciare pentru Gândul, precizând că instituţia nu a depus o plângere la parchet. Plângerea împotriva celor doi judecători din Covasna care au admis reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.000 de hectare de pădure în favoarea unui pretins moştenitor şi în defavoarea Regiei Naţionale a Pădurilor a fost înaintată de angajaţii Direcţiei Silvice Bacău, se mai specifică în referatul DNA.

Totodată, surse judiciare au mai precizat pentru Gândul că socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, ar fi contactat direct factorii decidenţi din cadrul Romsilva intervenind la funcţionarii Romsilva pentru ca instituţia să nu se apere în instanţă, astfel încât cele 43.000 de hectare din fosta moşie Ghica să ajungă la falsul moştenitor, Paltin Sturdza.

De altfel, în referatul cu propunerea de arestare preventivă depus la Curtea Supremă prin care DNA a cerut arestarea altor inculpaţi din dosar, au fost incluse stenograme care ar demonstra complicitatea Sârbu - Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor ilegale. Potrivit stenogramelor, Ilie Sârbu a fost folosit "să-l calce pe cap" pe directorul Romsilva.

Expresia a fost folosită de Viorel Hrebenciuc în cadrul unei discuţii cu Dan Costin Bengescu despre acţiunile care urmau să fie întreprinse în viitorul apropiat pentru a-l determina pe directorul Romsilva să execute ordinele grupului infracţional şi apare în una din stenogramele DNA.

"Viorel Hrebenciuc: Acuma să-l folosesc pe Ilie Sârbu. Să-l calce pe cap...? (pe directorul Romsilva n.r.)"îl întreabă Hrebenciuc pe Bengescu.

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta şi lider al senatorilor PSD, precum şi deputaţii Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam sunt anchetaţi de DNA pentru că ar fi intervenit în procedurile de retrocedare a moşiilor deţinute de Dimitrie Ghica în judeţul Bacău. Afacerea retrocedării a fost evaluată de DNA la 450 milioane euro.

Procurorii au cerut avizul parlamentului pentru arestarea preventivă a lui Hrebenciuc şi Adam. Despre arestarea preventivă a lui Sârbu nu se aude încă nimic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne