Coronavirus: Autorităţile anunţă un nou deces. Numărul morţilor în România se ridică la 13

.
. (pixabay.com)

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că, în această dimineaţă, a fost înregistrat cel de-al 13-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie din judeţul Caraş-Severin în vârstă de 72 de ani, transferată în seara zilei de marţi, 24 martie, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, secţia ATI, unde se afla din data de 21 martie.

Potrivit sursei citate, persoana a avut istoric de călătorie, din Spania (Madrid), şi s-a aflat în autoizolare la domiciliu din 20 martie a.c. Suferea de afecţiuni preexistente (diabet, fibrilaţie atrială, cardiopatie ischemică).

Reamintim că până marţi, pe teritoriul României, fuseseră confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

"Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 19 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa, una la Cluj şi una la Iaşi). Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Suceava, Craiova şi Iaşi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 4 ani şi 85 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 16 pacienţi, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară", au transmis autorităţile.

Detalii aici.