Corlăţean, Schengen şi Necuratu'

Miting anticomunist la Bucureşti (Epoch Times România)
Adrian Sturdza
05.03.2013

Nici nu s-a uscat (la figurat) gura Excelenţei sale dl Corlăţean, şantajând emoţional Europa care nu ne vrea, că distinsul domn Măndrăşescu de la Vocea Rusiei a şi început să umble la psihologia cea grea.

Dl Corlăţean, conform Associated Press, a remarcat deunăzi că amânarea includerii României în spaţiul Schengen îi “reaminteşte de linia de separare dinainte de 1989” şi că “nu este sigur că românii au fost întrebaţi după al doilea Război Mondial dacă vor să fie de partea zidului împreună cu Stalin sau cu Churchill”.

Sună rău vorbele astea cu care Excelenţa Sa a încercat ceva, nu mi-e clar ce (să dreagă apele ?).

Una că aduce cu un şcolar care ajunge la şcoală cu mâna-n nas, dar cere note mari ca să nu plângă mamiţa acasă.

A doua că de data asta românii chiar au fost întrebaţi ce vor, şi majoritatea n-au răspuns. Dar ăia care au făcut-o, au spus răspicat că vor un premier care a plagiat, un preşedinte interimar care se răţoia la oficialii europeni, un Parlament oarecum penal şi un guvern cu miniştri cu probleme. Care una-peste-alta avea la un moment dat la Externe (!) un bănuit fost colaborator al Securităţii, care îl proslăvea pe Putin, care la rândul lui tânjeşte după Uniunea Sovietică, care la rândul ei….îndreptase rachete împotriva capitaliştilor europeni, ăia “putrezi”, ştiţi dvs.

Trecând peste reacţia oarecum previzibilă a Excelenţei Sale dl Corlăţean, mai interesantă mi se pare reacţia Vocii Stăpânului Lor, prin gura (r)românului Măndrăşescu. Celebrul de acum analist de la Vocea Rusiei ne asigură, tocmai la sărbătorirea a 60 de ani de la moartea lui Stalin, că Europa nu ne vrea şi că nu ne va vrea niciodată.

Măndrăşescu ne joacă la coarda sensibilă, psihologic, şi parcă-i simt urmă de bucurie-n voce. Dezamăgirea, cum ar zice teologul, este cea mai teribilă armă a Necuratului.

Celebrul de acum analist de la Vocea Rusiei ne asigură, tocmai la sărbătorirea a 60 de ani de la moartea lui Stalin, că Europa nu ne vrea şi că nu ne va vrea niciodată.

Hai să punem filmul de la început: astă vară, Măndrăşescu şi Vocea Rusiei au susţinut în permanenţă cele mai anti-europene tirade ale puciştilor. Apoi, după tot datul în stambă, când culegem roadele ieşirilor în decor şi grosolăniilor diplomatice ale preferaţilor Vocii Rusiei, ni se spune că de vină nu suntem noi, care ne-am lăsat duşi de nas într-o direcţie evident greşită, nuuu, ci tocmai Europa, care, iată, “nu ne vrea” şi care are “standarde duble” şi care ne priveşte ca pe un soi de cetăţeni de mâna a doua.

În final Măndrăşescu declară emfatic: nu vom intra niciodată în zona Europeană, nici noi nici bulgarii.

Cu alte cuvinte singura noastră şansă ar fi să privim spre "lumina" asta neagră care vine de la Răsărit.

Pe vremuri Necuratu era considerat o fiinţă nevăzută care mai întâi te prostea că nu există şi că n-are planuri cu tine. Te împingea la păcate. Le făceai, pierdeai graţia Cerului şi cămaşa începea să strângă. Da' ăsta nu stătea cu mâna-n sân. Nu. Ţi se băga pe sub piele, spunându-ţi că oricum în Cer ar fi tras curentul, e prea mult aer. Şi te lua la dânsul la “căldurică” unde totul devenea prea clar, prea târziu.

Sper să nu fie şi cazul nostru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor