Corlăţean: N-am primit în mod operativ şi complet anumite informaţii de la autorităţile algeriene

Ministrul de externe, Titus Corlăţean. (www.mae.ro)
Epoch Times România
21.01.2013

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a declarat luni că Bucureştiul nu a fost informat în mod operativ şi complet în legătură cu situaţia românilor din Algeria şi a precizat că MAE a transmis autorităţilor algeriene faptul că viaţa ostaticilor trebuie să fie principala prioritate.

Întrebat dacă MAE a fost informat corect în ceea ce priveşte situaţilor românilor luaţi ostatici pe platforma petrolieră In Amenas, Titus Corlăţean a declarat că nu au fost primite „în mod operativ şi complet anumite informaţii”.

Şeful diplomaţiei a mai spus că România a lăsat „autorităţle algeriene să-şi facă datoria, transmiţând însă direct şi la cel mai înalt nivel diplomatic aşteptările noastre privind prioritatea nr. 1, salvarea vieţii ostaticilor”.

”Ştiam care este poziţia statului algerian, modul cum tratează operaţiunile teroriste cu intervenţia directă şi nu cu negociere”, a mai precizat ministrul de externe, adăugând că atât România, cât şi SUA, Marea Britanie sau Norvegia au transmis Algerului că vieţile ostaticilor trebuie să reprezinte prioritatea nr 1.

Rugat să comenteze afirmaţii preşedintelui Traian Băsescu privind asumarea a ceea ce s-a întâmplat în Algeria, Titus Corlăţean a precizat că, în opinia sa, sensul este „legat de necesitatea ca şi România şi celelalte state să se angajeze în continuare de o manieră foarte fermă, foarte armonizată în acelaşi timp şi cu contribuţii concrete în combaterea terorismului pentru că la nivelul UE, cel puţin până acum, poziţiile au fost poate nuanţate”, în cadrul UE nefiind „acelaşi gen de angajament unitar”, cum se întâmplă în cazul NATO.

Totodată, Titus Corlăţean a declarat că marţi nu va fi o convocare a sa la comisiile de politică externă din Parlament, ci o discuţie, „o chestiune pusă de acord”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor