Corlăţean: Începerea lucrărilor la Deveselu, marcată printr-o prezenţa politică americană importantă

Titus Corlăţeanu conferinţă de presă la MAE
Titus Corlăţeanu conferinţă de presă la MAE (Epoch Times România)
Epoch Times România
16.01.2013

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a declarat marţi că doreşte ca începerea lucrărilor la baza de la Deveselu să fie marcată printr-o „ceremonie specială”, cu o prezenţă politică româno-americană importantă, în contextul în care The Washington Post a scris că John Kerry ar putea vizita România.

Titus Corlăţean a precizat că relaţia „esenţială” pentru România cu SUA trebuie susţinută la nivel politic „în primul rând, prin contacte politice, şi lucrăm în acest sens pentru o agendă politică la nivel înalt”.

„Avem o bună înţelegere bilaterală cu privire la necesitatea de a avea contacte politice, politico-diplomatice, începând cu contactul între cei doi miniştri de externe, ministrul de externe de la Bucureşti şi noul secretar de stat american. Avem o deplină înţelegere a necesităţii de a susţine economic această relaţie şi am mai avut prilejul să vorbesc în spaţiul public de un interes extrem de consistent din partea multor corporaţii americane reunite pe lângă ceea ce cunoaştem în România, Camera de Comerţ (...), noul constituit AMRO, Consiliul de Afaceri Americano-Român, cu corporaţii americane doritoare să investească, să fie prezente nu pe termen scurt, ci pe termen mediu şi lung. Avem interesele strategice care ne leagă, avem aceste proiecte extrem de importante nu doar în plan bilateral, ci în arhitectura de securitate euro-atlantică - mă refer la scutul antirachetă - cu o bună implementare atât a aranjamentelor, înţelegerilor care decurg din acordul de bază încheiat cu americanii, dar şi în ceea ce priveşte demararea activităţii la infrastructura propriu-zisă, la Deveselu”, a afirmat şeful diplomaţiei la RRA.

”Vom dori să marcăm în mod public, printr-o ceremonie specială, cu o prezenţă politică importantă româno-americană, în prima parte a acestui, începutul acestor lucrări la baza viitoare de la Deveselu”, a mai spus Corlăţean.

Cotidianul The Washington Post a scris marţi că viitorul secretar de stat John Kerry ar putea vizita şi ţări pe care Hillary Clinton le-a ocolit, România fiind una dintre ele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor