Corlăţean ia în calcul să plece din PSD: Îmi voi face evaluarea să văd dacă mai am de făcut ceva

Titus Corlăţean (Senator PSD),
Titus Corlăţean (Senator PSD), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Nemulţumit că o propunere legislativă a lui s-a lovit de lipsa cvorumului, senatorul Titus Corlăţean ia în calcul o plecare din partid, relatează B1 TV.

"Constat cu regret că s-a încercat din răsputeri, din mai multe direcţii, să se stopeze astăzi dezbaterea şi supunerea la vot a iniţiativei pe care am formulat-o privind proclamarea zilei de 4 iunie ca zi a Tratatului de la Trianon în România, o iniţiativă care marchează o simbolistică naţională importantă, cu atât mai mult cât anul viitor vom aniversa Centenarul recunoaşterii internaţionale a graniţelor României, inclusiv cu reîntoarcerea legitimă a Transilvaniei la România.

Constat că această iniţiativă legislativă va intra în adoptare tacită, lucru care nu mă încălzeşte pe mine, pe iniţiator, absolut deloc, pentru că era nevoie de o dezbatere şi de o expunere a punctelor de vedere din partea grupurilor politice (...). Constat cu regret că încercările de a stopa această dezbatere şi de a se pierde cvorumul astăzi, după repetate amânări, provin inclusiv din partidul din care fac parte.

În consecinţă, vreau să mulţumesc celor care au fost prezenţi, inclusiv colegii din PSD care au rămas în sală până la acest moment, şi vreau să vă informez la rece, nu la cald, pentru ca la cald nu este bine, că îmi voi face evaluarea să văd ce mai am de făcut, dacă mai am de făcut ceva în acest partid", a afirmat miercuri Corlăţean.

Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată, miercuri, din cauza lipsei de cvorum. În sală erau doar 50 de senatori, faţă de minimul impus de 69. Termenul pentru adoptarea tacită în Senat a propunerii legislative iniţiate de Titus Corlăţean şi de Şerban Nicolae se împlineşte pe 18 octombrie.