Coreea de Nord celebrează 70 de ani de la naşterea fostului lider Kim Jong-il

Fostul lider nord-coreean, Kim Jong-il. (DMITRY ASTAKHOV/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
16.02.2012

Coreea de Nord celebrează joi 70 de ani de la naşterea fostului lider Kim Jong-il, "ziua stelei strălucitoare", relatează BBC.

În pofida frigului extrem, oamenii s-au strâns de joi dimineaţă pentru a-l plânge pe fostul lider la Phenian, lăsând begonii la portretul său.

Activităţile pentru venerarea lui Kim, care a murit în decembrie, au fost accelerate în ultimele săptămâni.

Miercuri, Coreea de Nord a anunţat că i-a acordat fostului lider cel mai înalt titlu, cel de "generalissmo", iar o statuie de şase metri, din bronz, a fost dezvelită marţi. Fostul lider este sculptat călărind alături de tatăl său.

Au fost emise timbre speciale, medalii şi bani din aur şi argint. În plus, un slogan imens a fost sculptat într-un munte.

Noi cântecte au fost compuse pentru această ocazie, însă festivităţile sunt considerate şi o ocazie de a-l celebra pe urmaşul fostuli lider, Kim Jong-un. Miercuri, la o reuniune a oficialilor partidului, el a fost primit cu ovaţii şi s-a cerut ca noul lider să fie păzit "cu preţul vieţii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor