Contabila şefă de la Spitalului Victor Babeş, în arest pentru comiterea a peste 400 de fapte de delapidare şi fals

(photos.com)
Ana Petrescu
23.01.2013

Anişoara Bărbulescu, contabila şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Bucureşti, a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. Acuzaţiile ce i se aduc sunt săvârşirea a peste fiind acuzată de peste 400 de fapte de delapidare, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, relevă b365.ro.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Public, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au cerut instanţei arestarea preventivă a Anişoarei Bărbulescu, pentru 103 fapte de delapidare, 156 de fapte de fals material în înscrisuri oficiale şi alte 156 de fapte de uz de fals.

Contabila poate să conteste decizia la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit referatului propunerii de arestare preventivă întocmit de procurori, în perioada ianuarie-septembrie 2012, Anişoara Bărbulescu, în calitate de contabil şef în cadrul Biroului financiar contabil al spitalului Victor Babeş din Capitală, ar fi luat prin două modalităţi din veniturile instituţiei, în repetate rânduri, suma de 672.416 de lei.

Contabila şefă nu a depus integral toate sumele de bani care i-au fost predate de casier, împreună cu foile de vărsământ aferente, spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului. Anişoara Bărbulescu este acuzată că ar fi ridicat sume de bani din contul spitalului “Victor Babeş”, în baza unor file CEC, depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând deloc suma ridicată.

"Carnetul de cecuri al spitalului era păstrat de inculpată, aceasta fiind singura persoană care completa filele", se arată în referatul întocmit de procurorii Parchetului instanţei supreme.

Toate bunurile imobile pe care le deţinea Anişoara Bărbulescu au fost înstrăinate de aceasta, atunci când spitalul a demarat verificările în acest caz, lucru ce îngreunează "posibilităţile de recuperare a prejudiciului", au explicat procurorii. Contabila şefă avea două terenuri şi două apartamente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor