Constructim a inaugurat un parc fotovoltaic la Buziaş, investiţie de 2 milioane de euro

Epoch Times România
10.08.2012

Constructim a inaugurat primul parc fotovoltaic din vestul ţării, construit în localitatea Buziaş din judeţul Timiş, investiţie care se ridică la 2 milioane de euro, a anunţat vineri compania.

Parcul fotovoltaic este compus din 3.800 panouri voltaice cu o putere totală instalată de 1 MW, întinse pe o suprafaţă de peste 19.000 mp.

Constructim precizează că a ales ca amplasament zona oraşului Buziaş deoarece terenul necesar se afla deja în proprietatea companiei şi întrunea toate condiţiile tehnice necesare, fiind pe deplin compatibil cu o astfel de iniţiativă.

"Parcul a intrat în funcţiune la începutul acestei luni, energia electrică ajungând la consumatori graţie unui contract încheiat cu Repower Furnizare Energie România. Ca soluţie tehnică, s-a optat pentru utilizarea panourilor marca Siliken, în detrimentul unora mai ieftine produse în China. Această decizie a fost determinată atât de calitatea superioară şi condiţiile de acordarea a garanţiei, cât şi de dorinţa de a încuraja producţia autohtonă de panouri fotovoltaice, acestea fiind realizate în fabrica pe care Siliken a deschis-o la începutul anului trecut la Timişoara", se arată în comunicat.

De asemenea, Constructim anunţă şi alte investiţii în domeniul energiei regenerabile.

„După parcul eolian de 9 MW inaugurat anul trecut la Oraviţa, intenţionăm să dezvoltăm un nou proiect bazat pe energie eoliană, în aceeaşi zonă, însă cu o putere totală de 12,5 MW, proiect pentru care au fost atrase şi fonduri europene. În plus, sunt în curs de dezvoltare câteva proiecte bazate pe energia solară în judeţul Timiş, dar şi proiecte de microhidrocentrale în judeţul Caraş Severin”, a declarat Cristian Bogdan, director tehnic în cadrul Constructim.

Firma Constructim a fost înfiinţată în anul 1991 la Timişoara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor