Consiliul Local al Reggio Calabria, demis în întregime pentru legături cu mafia

Epoch Times România
10.10.2012

Guvernul italian a demis întregul Consiliu al oraşului Reggio Calabria, din sudul Italiei, din cauză că avea legături cu mafia, au anunţat autorităţile citate de BBC News.

Măsura a intervenit după ce mai mulţi consilieri au fost suspectaţi de legături cu 'Ndrangheta, mafia calabreză.

Trei comisari vor conduce oraşul timp de 18 luni, până la următoarele alegeri.

Primarul Demetrio Arena şi alţi 30 de consilieri locali au fost concediaţi, pentru a evita "contagiunea mafiei" în Guvernul local, a declarat ministrul de interne Annamaria Cancellieri.

În trecut au mai fost dizolvate administraţii locale mai mici din motive similare.

Îngrijiorarea privind influenţa 'Ndrangheta asupra Consiliului Local planează de multe luni. O anchetă a fost lansată după ce un consilier a fost arestat anul trecut pentru asociere cu mafia.

Experţii spun că 'Ndrangheta a depăşit Cosa Nostra, mafia siciliană, şi a devenit una dintre cele mai mari organizaţii criminale din lume. Principala sa sursă de venit ar fi cocaina, urmată de şantaj şi spălare de bani.

Comisia parlamentară antimafie a desris reţeaua drept cea mai periculoasă şi mai bogată din ţară. Aceasta a profitat de migraţia calabrezilor săraci în nordul Italiei şi în străinătate pentru a-şi extinde influenţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor