Consilier numit de Dăncilă refuză funcţia. Nu accept până când premierul nu îndeplineşte anumiţi parametri

Alexandru Coita
Alexandru Coita (Screenshot Youtube)

La numai o săptămână după ce premierul Dăncilă a publicat, în Monitorul Oficial, numirea lui Alexandru Coita în funcţia de consilier onorific, acesta publică un mesaj pe pagina personală de socializare în care declară că nu acceptă propunerea până când premierul nu va îndeplini ”câţiva parametri, importanţi pentru mine”.

”Îmi rezerv dreptul de a lua o hotărâre privind ocuparea efectivă a acestui rol, în funcţie de îndeplinirea câtorva parametri, importanţi pentru mine, pe care îi voi explica. [...] Nu mă joc cu reputaţia mea, nu îmi doresc să fiu un accesoriu de imagine pentru nimeni şi singura motivaţie de a intra în arenă este să livrez rezultate concrete pentru români”, a mai precizat acesta.

Redăm în continuare postarea integrală publicată luni de Alexandru Coita:

"Clarificări privind numirea mea în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului României.

Apreciez gestul doamnei premier şi îi mulţumesc pentru deschiderea de care a dat dovadă prin decizia de a mă numi în calitatea de consilier onorific.

Acestea fiind spuse, îmi rezerv dreptul de a lua o hotărâre privind ocuparea efectivă a acestui rol, în funcţie de îndeplinirea câtorva parametri, importanţi pentru mine, pe care îi voi explica mai jos.

V-am obişnuit întotdeauna cu o abordare bazată pe sinceritate şi transparenţă. Consider că aşa este normal şi nu voi face acum o excepţie.

Astfel, trebuie să vă comunic că am luat act cu relativă surprindere de decizia doamnei prim-ministru de a mă numi în această funcţie, întrucât aceasta a venit în urma unei discuţii exploratorii în care au rămas neclarificaţi parametrii concreţi ai colaborării.

Urmează să am o întrevedere lămuritoare cu doamna Dăncilă, în cadrul căreia o asigur de deplina mea disponibilitate de a identifica modalităţi de a dezvolta proiecte benefice pentru România. În funcţie de rezultatul acestei discuţii, dar şi de o evaluare a celorlalte angajamente profesionale pe care le am în momentul de faţă, voi fi în măsură să iau o decizie fermă privind acest proiect.

Nu mă interesează în niciun fel funcţii sau onoruri. De şapte ani îmi câştig pâinea, cu greu, în mediul privat, în condiţiile în care am avut în tot acest timp mai multe oferte de a ocupa diverse demnităţi sau funcţii în statul român.

Acum, am decis să iau în calcul o schimbare pentru că a venit momentul să dezvolt proiecte reale pentru România, pentru că am ideile şi expertiza pentru a face ceva bun pentru ţara noastră, iar asta nu se poate întâmpla stând pe margine, ca observator sau analist, ci doar contribuind la luarea deciziilor.

Dar o hotărâre privind implicarea mea în viaţa publică sau în cea politică va fi luată doar în urma unei atente evaluări. Nu mă joc cu reputaţia mea, nu îmi doresc să fiu un accesoriu de imagine pentru nimeni şi singura motivaţie de a intra în arenă este să livrez rezultate concrete pentru români.

În zilele următoare vă voi împărtăşi două dintre proiectele pe care intenţionez să le propun dacă voi decide să merg mai departe pe acest drum.

Vă mulţumesc încă o dată pentru opiniile sincere, pentru susţinere, pentru critici şi mai ales pentru că îmi sunteţi alături în fiecare zi".