Comuniştii moldoveni sunt pe cale de dispariţie

Parlamentul Republicii Moldova, Chişinău
Parlamentul Republicii Moldova, Chişinău (Epoch Times România)
Ana Chitoroagă
08.11.2013

Partidul Comuniştilor îşi pierde susţinătorii, afirmă analiştii şi comentatorii politici. În aceste condiţii, este puţin probabil ca PCRM să reuşească să organizeze o acţiune de protest de amploare, anunţată pentru 21 noiembrie.

"Comuniştii nu sunt capabili la momentul actual să adune mase mari de oameni în stradă. În acelaşi timp, ei trebuie să creeze această stare permanent de revoluţie care niciodată nu va avea loc", consideră jurnalistul Ion Terguţă.

Dacă se adoptă noul Regulament al Parlamentului, ce urmează să fie dezbătut în una din viitoarele şedinţe ale plenului Parlamentului, majoritatea modificărilor vin să curme practicile comuniştilor. Aceştia au folosit breşele din Regulamentul Parlamentului pentru a zădărnici activitatea parlamentară, pentru a îngreuna munca deputaţilor din coaliţia de guvernare, a tergiversa dezbaterea şi aprobarea unor proiecte de legi, iar lipsa de sancţiuni a dus de multe ori la transformarea şedinţei plenului Parlamentului în circ.

Comuniştilor le este frică de propria lor dispariţie şi din acest motiv se opun integrării europene a Republicii Moldova. De această părere este prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc, democratul spune că într-o Moldova europeană, PCRM va ajunge la autodesfiinţare.

”Eu înţeleg de ce comuniştii se opun progresului şi Europei. Frica lor de Europa e de fapt frica de propria lor dispariţie. Ei înţeleg foarte bine că integrarea europeană ar duce la dispariţia lor ca partid politic, de aceea încearcă acum cu atâta disperare să oprească ţara din drumul său spre Europa”, a subliniat Plahotniuc.

Mai mult, acesta menţionează că PCRM nu înţelege ce este un proces democratic, ce înseamnă dialog şi constructivism: ”Ei au rămas frustraţi de când au fost debarcaţi de la guvernare de către popor şi de atunci se chinuie să revină forţat la putere, folosind de multe ori metode care nu au legătură cu un proces politic democratic - încearcă să blocheze activitatea Parlamentului şi a Guvernului, organizează mitinguri la care provoacă şi agresează forţele de ordine, bruschează jurnaliştii”.

Menţionăm că, comuniştii ajunşi la o treaptă de disperare încearcă toate metodele de baicotare a şedinţelor din parlament, mai ales când ţara se află aproape de integrare europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor