Comuniştii contestă la Curtea Constituţională alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte

Nicolae Timofti noul preşedinte ales al R. Moldova. (VADIM DENISOV / AFP)
Epoch Times România
19.03.2012

Mai mulţi deputaţi comunişti au depus, luni, o serie de sesizări la Curtea Constituţională privind alegerea lui Nicolae Timofti şi susţin că deciziile adoptate de Parlament „uzurpează puterea în stat”, relatează Timpul.

Prima sesizare depusă de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova contestă constituţionalitătea hotărârii nr. 38 a Parlamentului privind stabilirea datei alegerii preşedintelui din 16 martie.

A doua sesizare a PCRM contestă hotărârea 4/1 din 13 martie privind Comisia specială pentru desfăşurarea alegerilor preşedintelui Republicii Moldova.

În a treia sesizare, comuniştii contestă hotărârea 46 din 16 martie a Parlamentului de la Chişinău care confirmă alegerea preşedintelui.

Comuniştii au boicotat sesiunea din 16 martie când Nicolae Timofti a fost ales de toţi cei 62 de deputaţi care au participat la vot. Comuniştii şi-au trimis trei reprezentanţi pentru a supraveghea procesul de vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor