Comisiile de cultură au avizat şase din opt propuneri pentru componenţa CNA. PDL nu a luat parte la vot

(Manpreet Romana / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
23.10.2012

Sergiu Nicolaescu, preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, a precizat marţi că, în urma audierii candidaţilor propuşi, şase din opt propuneri pentru funcţia de membru CNA au fost aprobate în comisiile reunite de Cultură.

Sergiu Nicolaescu a explicat că nu va preciza cine a fost respins, anunţând presa că va afla acest aspect în plenul reunit în care se vor vota membrii titulari şi supleanţi. Presa nu a avut voie să asiste la votul din comisie, proces la care reprezentanţii PDL nu au luat parte, fiind nemulţumiţi de faptul că lista propunerilor a fost “modificată în ultima clipă”.

PDL a acuzat faptul că înţelegerea iniţială a liderilor de grup a fost să se propună şase titulari pentru câte o funcţie de membru CNA, iar în final în comisie au fost audiaţi opt candidaţi titulari.

Candidaţii urmează să fie votaţi marţi, în plenul reunit de la ora 10.00, iar mandatul va fi pe o durată de şase ani.

PSD i-a propus ca titulari pe Maria Monica Gubernat (consilier la grupul parlamentar PSD) şi Răsvan Popescu (preşedintele CNA), iar ca supleant pe Gheorghe Bădăşoiu, din partea PDL a fost propus Ioan Onisei ca membru titular şi Marius Cristian Iuraşcu (supleant).

PNL l-a propus pe Viorel Vasile Buda (titular) şi Nicoleta Ioana Nicolae (supleant), UDMR pe Lorand Turos (titular) şi Orsolya Eva Boros (supleant), iar UNPR, pe Crăciun Avram (titular). Preşedinţia i-a propus pe Florin Gabrea (titular) şi Mircea Valeriu Deacă (supleant, actual membru CNA), iar din partea Guvernului au fost propuşi Laura Corina Georgescu (titular) şi Alexandru Ion Giboi (supleant).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor