Comisia Europeană: Aşteptăm confirmarea de către Curtea Constituţională a rezultatelor referendumului

Comisia Europeană. (Getty Images)
Liviu Şerbănescu
01.08.2012

Comisia Europeană transmite că aşteaptă ca decizia Curţii Constituţionale de la Bucureşti privind rezultatele referendumului de duminică să fie decisă într-o atmosferă cât mai liniştită, a precizat miercuri Frederic Vincent, purtător de cuvânt al instituţiei.

"În ceea ce priveşte referendumul, aşa cum ştiţi, aşteptăm confirmarea rezultatelor referendumului de către Curtea Constituţională. Biroul Electoral a dat astăzi rezultatele finale şi le-a transmis Curţii Constituţionale, iar noi, Comisia Europeană, aşteptăm avizul Curţii asupra rezultatului referendumului, iar acesta va fi, potrivit procedurii de derulare, rezultatul definitiv", a declarat oficialul CE, în conferinţa de presă zilnică pe teme de actualitate de la Bruxelles.

Întrebat în legătură cu eventuale presiuni asupra Curţii Constituţionale, oficialul CE a arătat că se aşteaptă ca decizia CC să fie luată într-o manieră cât mai liniştită. "Aşteptăm ca CC să ia decizia privind rezultatul referendumului într-o manieră cât mai liniştită cu putinţă", a spus el.

De asemenea, fiind întrebat care este mesajul Comisiei Europene pentru forţele politice din România în urma referendumului de duminică, Vincent a relevat necesitatea respectării procesului democratic şi a regulilor constituţionale.

"Mesajul pentru partidele politice este acelaşi de acum două săptămâni - procesul democratic şi regulile constituţionale trebuie respectate", a mai spus oficialul CE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor