Coaliţia PSD – UDMR din CJ Bihor, acuzată că vrea falimentarea Aeroportului Oradea

Avion al companiei aeriene germane Condor Airways
Avion al companiei aeriene germane Condor Airways (Wikimedia.org)

Coaliţia PSD – UDMR, care conduce Consiliul Judeţean Bihor, este acuzată că a dus intenţionat spre distrugere aeroportul Oradea, aflat în subordinea sa, pentru a favoriza concurenţa din oraşul maghiar Debrecen, relatează G4Media

Mai exact, fostul manager al aeroportului Oradea acuză că şefii UDMR de la Consiliul Judeţean i-au interzis să negocieze cu companii low-cost pentru zboruri pe aeroport. La rândul său, primarul oraşului, Ilie Bolojan a acuzat şi el conducerea Consiliului Judeţean de „iresponsabilitate” şi de „premeditare."

Gheorghe Pasc a demisionat la începutul lunii de la şefia Aeroportului Oradea şi a declarat în presa locală că preşedintele UDMR al Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, i-a interzis să discute cu WizzAir şi Ryanair, companii pe care Pasc voia să le readucă în oraş după doi ani.

“I-am spus cu ce companii port discuţii. Iar dumnealui mi-a spus următoarele: «Cât timp eu sunt preşedinte, vă interzic să mai discutaţi cu vreo companie aeriană». L-am întrebat de ce. Mi-a spus: «Pentru că aşa trebuie». Lângă mine era dl Bimbo. I-am transmis că este contractul meu de mandat să discut cu operatorii. Atunci mi-a spus: «Vă interzic să discutaţi cu Wizz Air şi Ryanair. Puteţi discuta cu Tarom sau cu celelelate». Şi a plecat”, a spus fostul şef al aeroportului pentru publicaţia Bihon.ro

Fostul director Gheorghe Pasc a mai susţinut pentru Bihoreanul că şi-a format şi el convingerea că linia strategică a acestora este de a izola Aeroportul Oradea, nu de a-l dezvolta, sprijinind astfel concurenţa din Debrecen.

Scandalul a izbucnit la trei săptămâni după ce Aeroportul Debrecen a preluat conducerea în topul celor trei aeroporturi regionale din regiune şi devine aeroportul cu cel mai mare trafic.

Articolul integral poate fi citit aici