Coaliţia pentru Familie cere referendum privind protejarea căsătoriei şi a familiei

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie cer Senatului şi Camerei Deputaţilor să dezbată şi să adopte în procedură de urgenţă proiectul de lege prin care definirea căsătoriei ca uniunea între un bărbat şi o femeie să fie ridicată la rang de principiu constituţional.
Obiceiuri de nuntă în Maramureş
Obiceiuri de nuntă în Maramureş (Facebook)

La o zi după ce judecătorii Curţii Constituţionale a României au constatat că propunerea legislativă cetăţenească de revizuire a Constituţiei, în sensul stipulării că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie îndeplineşte condiţiile privind exercitarea iniţiativei, Coaliţia pentru Familie - autor al iniţiativei - solicită Parlamentului adoptarea legii şi organizarea referendumului privind protejarea căsătoriei şi a familiei.

"În condiţiile eliminării oricăror obstacole de constituţionalitate, legalitate şi procedură, responsabilitatea care revine Parlamentului României nu poate fi în niciun fel eludată. Iniţiatorii propunerii de revizuire solicită Senatului şi Camerei Deputaţilor să dezbată şi să adopte în procedură de urgenţă proiectul de lege, în aşa fel încât referendumul de revizuire să poată fi organizat la data alegerilor generale din 2016.

Considerăm că decizia Curţii este firească şi este o victorie a democraţiei autentice asupra ideologiei. Demersul nostru este unul democratic, întrucât legile, inclusiv Constituţia, trebuie să fie consistente cu valorile majorităţii cetăţenilor. De asemenea, propunerea de revizuire este conformă cu obligaţiile internaţionale asumate de România, în special cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, care protejează familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Căsătoria şi Familia sunt realităţi obiective, fireşti, verificate istoric, din care derivă definiţia lor legală: dreptul de a se căsători este un drept comun al bărbatului şi al femeii care pot întemeia în mod natural o familie, cu scopul naşterii şi creşterii de copii. Astfel, Familia este fundaţia societăţii umane şi a civilizaţiei. Este un adevăr simplu şi universal, fără de care „binele comun” nu poate fi conceput.", scriu reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Reamintim că iniţiativa cetăţenească a strâns 3 milioane de semnături. Miercuri, CCR a decis că propunerea legislativă, prin care se cere modificarea Constituţiei astfel încât căsătoria să fie definită ca uniunie dintre un bărbat şi o femeie, îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege.