Ridicarea MCV, tot mai aproape. Cioloş vrea să ne spălăm "rufele murdare" în familie

Dacă aplicăm noua Strategia Anticorupţie, nu vom mai avea nevoie de monitorizarea din exterior impusă prin MCV, este concluzia la care a ajuns premierul Dacian Cioloş.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Odată cu aplicarea noii Strategii Anticorupţie vom ajunge cu siguranţă la o situaţie în care să nu mai avem nevoie de Mecanismul de Cooperare şi Verificare impus României de Comisia Europeană, a declarat marţi, la Palatul Victoria, premierul Dacian Cioloş.

"Aplicarea acestei strategii este importantă nu doar din perspectiva însănătoşirii noastre ca societate, dar ea, în măsura în care este aplicată, va contribui în mod semnificativ pozitiv şi la percepţia noastră în exterior. Încă mai avem acel Mecanism de Cooperare şi Verificare, care a fost impus României şi Bulgariei acum 10 ani, când am intrat în Uniunea Europeană, şi este disputat şi în România dacă acel mecanism trebuie sau nu mai trebuie să fie păstrat.

Unii spun nu mai e cazul să fie păstrat, pentru că ţine de o chestiune de mândrie naţională, alţii, dimpotrivă, spun că e nevoie să fie păstrat, pentru că avem nevoie în continuare de monitorizare externă în ceea ce facem în interior.

Eu văd acest lucru în primul rând prin prisma capacităţii noastră de a ne însănătoşi şi cred că trebuie să ajungem la eliminarea oricărei nevoi de a fi atenţionaţi din exterior pentru lucruri care sunt evidente pentru noi şi vizavi de care noi închidem ochii", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Premierul este de părere că, în măsura în care vom aplica această Strategie Anticorupţie, vom ajunge cu siguranţă, şi speră el, cât mai repede posibil, "la o situaţie în care să nu mai avem nevoie de această monitorizare din exterior".

În opinia lui Dacian Cioloş, trebuie să scăpăm de MCV "nu doar din motive de mândrie naţională", ci şi pentru "a ne demonstra nouă înşine că suntem capabili să ne spălăm rufele murdare în familie, atunci când e cazul, şi să le curăţim şi că suntem capabili să ne asumăm noi, ca societate, obligaţiile pe care le avem faţă de noi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne