Coaliţia a stabilit de principiu data de 10 iunie pentru alegerile locale; Opoziţia doreşte să fie stabilită şi data alegerilor parlamentare

Epoch Times România
14.02.2012

Coaliţia de guvernământ a stabilit, de principiu, ca alegerile locale să se desfăşoare la data de 10 iunie.

Prin stabilirea acestei date pentru alegerile locale se demonstrează că coaliţia de guvernământ a abandonat oficial ideea alegerilor comasate, conform părerii Opoziţiei. Cei din Opoziţie susţin, de asemenea, că ar trebui stabilită şi data la care se vor desfăşura alegerile parlamentare.

"Am fost informaţi de preşedintele PDL că în cadrul coaliţiei s-a discutat despre organizarea alegerilor locale pe data de 10 iunie. S-a stabilit ca partidele să se gândească la data de 10 iunie ca posibilă dată de organizare a alegerilor locale. Urmează ca, în câteva zile, după ce vor fi consultări cu partidele, actele normative necesare pentru declanşarea procesului electoral local să fie emise de Guvern", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, luni, la finalul şedinţei BPN al formaţiunii.

Guvernul va stabili în următoarele două săptămâni, pe baza consultărilor cu partidele din Opoziţie, data exactă pentru desfăşurarea alegerilor locale, potrivit declaraţiilor lui Sever Voinescu.

"Urmează ca, în câteva zile, pe baza consultărilor între partide, să se stabilească. Dar vedeţi că avem unele restrângeri de calendar. Cu o săptămână înainte avem o sărbătoare religioasă extrem de importantă în România, care aduce cu sine şi o zi liberă, dacă nu mă înşel. Deci, trebuie să ţinem cont de toate lucrurile acestea şi probabil data alegerilor locale este 10 iunie", a precizat Sever Voinescu.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a menţionat, în acest context, că stabilirea datei alegerilor locale demonstrează că cei de la putere au abandonat oficial ideea alegerilor comasate.

"În principiu, nu este nimic în neregulă cu data aceasta. Ne bucurăm că, în sfârşit, în mod oficial, reprezentanţii partidului de guvernământ au abandonat ideea nedemocratică a alegerilor comasate", a declarat Voicu, pentru AGERPRES.

Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator, consideră că ar trebui fixată şi data alegerilor parlamentare, nu numai cea a alegerilor locale.

"Cred că ar trebui să ne gândim şi la fixarea datei pentru alegerile parlamentare. Nu în funcţie de cum se trezeşte premierul sau preşedintele", a declarat, pentru AGERPRES, Daniel Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor