Nicuşor Dan: Tragedia de la Clubul Colectiv confirmă iresponsabilitatea sistemului de control în construcţii

Tragedia petrecută în noaptea de vineri spre sâmbătă la Clubul Colectiv din Capitală este preţul plătit pentru lipsa de responsabilitate a autorităţilor puse să vegheze la siguranţa cetăţenilor, acuză Uniunea Salvaţi Bucureştiul.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Incendiul izbucnit în Clubul Colectiv, soldat cu 27 victime şi circa 170 răniţi, arată pe de o parte deficienţele majore ale sistemului de control în construcţii, pe de altă parte deficienţele în sistemul de intervenţie în caz de urgenţă, a transmis USB, în cadrul unui comunicat de presă remis sâmbătă.

În ceea ce priveşte controlul în construcţii, USB arată că materialele de protecţie fonică de la care a pornit incendiul trebuiau cenzurate fie la momentul autorizaţiei de construire prin avizul PSI fie, dacă nu erau cuprinse în autorizaţia de construire, prin autorizaţia de funcţionare.

"Moartea a zeci de oameni confirmă din păcate iresponsabilitatea sistemului de control în construcţii. Fisurarea autostrăzii Orăştie - Sibiu recent construite, prăbuşirea tavanului mall-ului din Târgu Mureş, incendiul din complexul Confort City sunt alte manifestări ale aceluiaşi fenomen. În cazul de faţă responsabilitatea revine Primăriei Sector 4, în timp ce pentru contextul general creat, responsabilitatea revine Ministerului Dezvoltării", a declarat preşedintele USB, Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte sistemul de intervenţie în caz de urgenţă, USB a evidenţiat că declaraţiile martorilor arată inexistenţa unor proceduri în baza cărora intervenţia ar fi urmat să se desfăşoare.

"Intervenţiile la accidentul din Apuseni şi la accidentul din lacul Siutghiol arătaseră deja absenţa unor proceduri clare de intervenţie. Declaraţiile publice făcute de autorităţi privitoare la capacitatea spitalelor de a primi un număr de răniţi sunt de asemenea inacceptabile. USB este alături de familiile victimelor şi îşi exprimă profundul regret că tineri nevinovaţi au plătit cu viaţa pentru nesocotirea legilor", se mai arată în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne