Clinton susţine că zilele lui Assad sunt numărate

Secretarul american de stat, Hillary Clinton, în Tokio, 8 iulie 2012
Secretarul american de stat, Hillary Clinton, în Tokio, 8 iulie 2012 (BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / GettyImages)

Secretarul american de stat Hillary Clinton susţine că atacurile opoziţiei din Siria intensifică presiunea asupra guvernului.

Hillary Clinton a afirmat că dezertările în creştere din armată şi atacurile din ce în ce mai curajoase ale opoziţie din Damasc îl izolează pe preşedintele Siriei, Bashar al-Assad. Duminică, ea le-a spus reporterilor din Tokyo că este momentul ca guvernul să îşi dea seama că "nisipul din clepsidră este pe terminate", potrivit unui raport VOA.

Clinton a mai menţionat că cu cât violenţa încetează mai repede şi începe procesul de tranziţie politică, cu atât vor muri mai puţine persoane şi statul sirian poate fi salvat de la ceea ce ea numeşte "un atac catastrofal care ar fi foarte periculos, nu numai în Siria, dar şi în regiune."

Guvernul lui Assad susţine că se luptă cu terorişti sprijiniţi de străini şi continuă să se bucure de sprijinul Rusiei, Chinei şi Iranului.

Secretarul Clinton spune că este "intolerabil" că membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, Rusia şi China, împiedică eforturile de a pune capăt conflictului sirian.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez de Externe, Liu Weimin, a declarat că comentariile lui Clinton sunt "total inacceptabile" şi că poziţia Chinei în raport cu Siria este sprijină larg de membrii comunităţii internaţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe