Cîţu: Să terminăm cu propaganda! Prioritatea zero trebuie să fie sectorul privat. Nu educaţia, nu sănătatea

Ar trebui să terminăm cu această propagandă - sănătatea şi învăţământul, prioritatea zero în România şi să punem mai mult accent pe susţinerea mediului privat, aceea parte care creează bunăstare, consideră senatorul Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Prioritatea zero în România trebuie să fie susţinerea sectorului privat, nu educaţia sau sănătatea, a atras aenţia joi, la Adevărul Live, presedintele Comisiei economice din Senat, liberalul Florin Cîţu.

"Economia socialistă pe care o încearcă Liviu Dragnea cu o parte privată care să finanţeze această economie, nu are cum să funcţioneze. Nici în Europa nu merge. Modelul socialist pierde. Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă, adică sănătatea şi învăţământul - prioritatea zero în România. Au fost 28 de ani priorităţi şi nu ştiu dacă vă place cum arată atât sănătatea, cât şi învăţământul. Când vorbim de ele în România, nu vorbim de reforme, ci de salarii mai mari. Vedem că aceşti bani au intrat în sectoarele respective, dar nu se văd. E momentul ca România să-şi pună prioritatea zero sectorul privat. Adică partea aceea care creează bunăstare", a declarat Cîţu.

În opinia senatorului PNL, sectorul privat trebuie să fie principalul obiectiv în România, nu învăţământul, nu sănătatea. "Trebuie să muncim mai mult. România nu-şi permite azi să stea o lună acasă, plătit, în condiţiile în care suntem aproape cea mai săracă ţară din Europa.

Un sector privat puternic aduce competiţie în sectorul de stat. Legea salarizării unitare este o critică importantă pe care o aduc acum. Este un lucru foarte important. Românii care au plecat din ţară nu poate pentru salarii, pleacă pentru toate condiţiile din ţară, infrastructură, toate. Dacă le creşti salariile nu rezolvi foarte multe. Nu trebuie să mai folosim politica fiscală pentru a discrimina. Eu nu sunt de acord ca anumite sectoare gen IT sau Sănătate să fie impozitate 0, pentru că cineva va trebui să plătească asta. Ceea ce nu e corect. Suntem egali în faţă legii, dar nu suntem egali în faţa fiscului", a afirmat Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne