Cîţu îi dă replica şefului PSD care “vede dar nu înţelege”

Florin Cîţu
Florin Cîţu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, i-a reproşat, sâmbătă, şefului social-democraţilor, Marcel Ciolacu, că “nu înţelege”, făcând referire la faptul că acesta a votat trei ani la rând “legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu datorie publică de 40% din PIB”, ca acum să acuze guvernarea liberală că face acelaşi lucru.

“Ciolacu vede dar nu înţelege. ‘...Am văzut şi eu cu indicatorii cu care s-a venit tot prin asumare în Parlament, că deja datoria publică, mult hulita datorie publică, spunând întotdeauna că PSD-ul îi îndatorează pe copiii noştri, am văzut că PSD, în trei ani, a coborât datoria publică de la 38% la 35%, iar acum se vine cu o datorie publică asumată de cel puţin 40%, ea fiind limitată de către Uniunea Europeană..’. Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, a VOTAT legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu datorie publică de 40% din PIB. Trei ani la rând - pentru 2017, 2018 şi 2019! Şi tot nu ştie ce a votat. P.S. Plafon înseamnă maxim nu ‘cel puţin’”, a susţinut Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Reacţia noului ministru de Finanţe are loc în contextul în care Ciolacu a afirmat, sâmbătă, la Antena 3, că Guvernul condus de premierul Ludovic Orban îşi asumă acum un deficit bugetar de cel puţin 40%, în condiţiile în care fosta guvernare social-democrată ar fi redus deficitul de la 38% la 35%.