Cîţu, după ce Fitch scade perspectiva pentru România: Agenţia îi sancţionează pe populiştii cinici din Parlament

Florin Cîţu
Florin Cîţu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, sâmbătă, că Fitch a păstrat ratingul României, însă a scăzut perspectiva, adăugând că, în condiţiile crizei actuale, acest lucru reflectă încrederea pe care o are agenţia în măsurile luate de Guvernul Orban. În plus, Cîţu a subliniat că înrăutăţirea perspectivei reprezintă un avertisment clar dat de Fitch populiştilor din Parlament.

„În comunicat Fitch confirmă ceea ce am spus. Este uşor să faci un deficit mare pe hârtie dar problemele pot apărea la finanţare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanţare. De aceea am spus mereu că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este populismul manifestat în Parlament de iniţiative legislative votate de TOATE partidele de opoziţie. Proiecte care fară nicio fundamentare REDUC veniturile şi CRESC cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanţarea pentru un deficit mai mare. Sunt iniţiative legislative care tranzacţionează în cel mai cinic mod sănătatea românilor şi stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenţia de rating îi SANCŢIONEAZĂ pe aceşti populişti cinici din Parlamentul României”, a explicat Cîţu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, şeful de la Finanţe a mai transmis că, aşa cum a afirmat anterior, va avea grijă ca plata tuturor cheltuielilor bugetului general consolidat să se facă la timp, adăugând că zilnic discută cu actorii de pe pieţele financiare pentru a se asigura că Ministerul pe care îl conduce finanţează deficitul bugetar al României la cele mai bune costuri în contextul economic actual.

„Orice creştere nefundamentată a deficitului bugetar poate pune în pericol acest echilibru. În acelaşi timp agenţia de rating confirmă şi scenariul de revenire al economiei în ‘V’”, a conchis Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie