Cîţu: Curtea de Conturi ascunde furtul PSD-ALDE! Estimarea mea e că au furat cam 10% din PIB

Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul senatorilor liberali, Florin Cîţu, a acuzat sâmbătă, via Facebook, Curtea de Conturi a României, la şefia căruia a fost trimis un apropiat al lui Liviu Dragnea, că "ascunde furtul PSD-ALDE".

"Curtea de Conturi ascunde furtul PSD-ALDE! Curtea de Conturi este prima instituţie plătită din banii noştri care trebuie să ne protejeze de furtul politicienilor corupţi din banul public. Aşa scrie în Constituţia României: 'Curtea de Conturi exercită controlul asupra modului de formare, de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public. În condiţiile legii organice, litigiile rezultate din activitatea Curţii de Conturi se soluţionează de instanţele judecătoreşti specializate'. În guvernarea PSD-ALDE angajaţii Curţii de Conturi au primit încă un privilegiu - pensii speciale. Astfel, pe site-ul Curţii de Conturi NU APARE niciun raport de audit al contului anual de execuţie după anul 2015", a scris Cîţu.

Astfel, liderul PNL a remarcat că pe site-ul Curţii de Conturi nu apare niciun raport de audit al contului anual de execuţie după anul 2015.

- Bugetul de stat

- Bugetul datoriei publice

- Bugetul asigurărilor sociale de stat

- Bugetul asigurărilor pentru şomaj

- Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate

- Bugetele unităţilor administrativ teritoriale

"Curtea de Conturi este părtaşă la furtul PSD-ALDE din banul public. Estimarea mea este că s-a furat cam 10% din PIB, aşa cum am arătat în aceste zile. Secretizarea documentelor de la Ministerul Finanţelor Publice vine în acest context în care Curtea de Conturi a ascuns informaţii românilor despre ce s-a întâmplat cu banii de la buget în ultimii trei ani de zile. Preşdintele Curţii de Conturi are multe explicaţii de dat. Atât în faţa Parlamentului dar şi în faţa altor instituţii. Vă garantez", a conchis Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne