Cîţu anunţă demersuri oficiale pentru repatrierea tezaurului de la Moscova

Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook, că şi-a reluat activitatea Comisia româno-rusă ce are ca obiectiv repatrierea aurului românesc de la Moscova.

"PSD nu a vrut! O facem noi! Trei ani de zile Dragnea, Dăncilă, Teodorovici şi restul PSD-iştilor au lucrat în interesul Rusiei şi împotriva românilor. De trei ani de zile au SUSPENDAT activitatea Comisiei comune româno-ruse. Am promis, la audierea mea în comisiile reunite, să mă implic în repatrierea tezaurului de la Moscova", a declarat Cîţu.

Ministrul PNL al Finanţelor a precizat că, împreună cu premierul Ludovic Orban, a cerut susţinerea guvernatorului BNR Mugur Isărescu în acest demers şi a primit-o.

"Astăzi, Ministerul de Externe a comunicat RELUAREA activităţii Comisiei comune româno-ruse. PSD-iştii nu credeau. Dar ŞOC. Uite că facem noi ce nu aţi vrut să faceţi voi în ultimii trei ani", a afirmat Cîţu.

Reamintim că liderul PNL preciza recent, în cadrul audierilor din Parlament, că îşi ia angajamentul să revigoreze Comisia româno-rusă.

"Astăzi, aici, în faţa comisiilor reunite şi în faţa românilor vreau să îmi iau un angajament: voi face tot ce îmi stă în putinţă, atât timp cât voi fi ministru de Finanţe, să revigorez împreună cu guvernatorul Băncii Naţionale şi Banca Naţională, Comisia comună româno-rusă care are ca obiectiv repatrierea aurului românesc de la Moscova. Acesta este un angajament care depăşeşte funcţia de ministru al Finanţelor Publice, clar, dar pe care eu senator Florin Cîţu mi-l iau în faţa dumneavoastră. Cred cu tărie că miniştrii de Finanţe de până acum nu au făcut destul în această speţă iar pentru mine este o problemă de mândrie naţională", a transmis atunci Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne