Circa 36 de mii de moldoveni au mers în UE fără vize

(photos.com)
Ana Chitoroagă
28.05.2014

Circa 36 de mii de moldoveni, deţinători de paşapoarte biometrice, au mers în Uniunea Europeană în prima lună de când Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize.

Potrivit poliţiei de frontieră, cei mai mulţi moldoveni au ales să traverseze hotarul prin punctul de trecere Leuşeni, acesta fiind urmat de Aeroportul Internaţional Chişinău şi punctul de trecere Sculeni.

Circa o treime dintre moldovenii care au ieşit din ţară, prin punctele de trecere de la frontiera moldo-română şi Aeroportul Internaţional Chişinău, au prezentat la control paşapoarte biometrice, fără alte documente de călătorie.

Până în prezent nouă cetăţeni ai Republicii Moldova, deţinători de paşapoarte biometrice, au fost întorşi de la vamă, pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în Uniunea Europeană.

În decurs de o lună fluxul de traversări ale cetăţenilor moldoveni, care au prezentat aţiţ paşapoarte biometrice, cât şi non-biometrice, pe sensul de ieşire din ţară s-a mărit cu aproximativ 20 %, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

De la 28 aprilie pînă în prezent au fost înregistrate aproximativ 180 de mii de traversări ale cetăţenilor moldoveni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor