Ciorbea provoacă indignare: Acest popor nu are AVOCAT! Ţinta e viitorul României în lumea occidentală
alte articole
În România, stat membru al NATO şi UE, o instituţie fundamentală a puterii judecătoreşti este anihilată, peste noapte, prin decizia unilaterală a unei alianţe politice, şi-a exprimat nemulţumirea, pe pagina sa de socializare, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, care a rememorat o cugetarea de-a lui John Locke - "Când se termină legea începe tirania".
"În România, stat membru NATO şi UE, o persoană, numită pentru a fi recunoscută public drept “Avocatul poporului” fuge pe alt fus orar cu competenţele singurei instituţii abilitate să declanşeze un control de constituţionalitate privind OUG 92/2018. Prin urmare, până pe 1 noiembrie 2018, acest popor nu are AVOCAT. De ce plătim această INSTITUŢIE? Distrugerea sistemului de verificare şi control reciproc între instituţiile statului - nu numai în ceea ce priveşte autoritatea judecătorească - este un demers clar, asumat politic şi public care are drept scop impunerea voinţei de partid asupra democraţiei în România. Ar fi însă simplist să se considere că această fărădelege vizează numai cauze penale individuale. Ţinta este viitorul României în lumea occidentală", a declarat Cristian Diaconescu.
Fostul ministru a prezentat o serie de argumente pentru a-şi susţine punctul de vedere:
1. Guvernul de la Bucureşti reacţionează, iritat şi certăreţ la îngrijorările partenerilor noştri din UE şi NATO (preocupări similare cu cele exprimate de covârşitoarea majoritate a societăţii româneşti) legate de schimbările operate în sistemul judiciar. Mesajele repetate, transmise de statele care cooperează la bunăstarea şi securitatea românilor sunt considerate presiuni deschise şi concentrate deci acte ostile la adresa României.
2. PSD şi ALDE resping, sistematic, sistemul de valori, susţinut şi promovat de partenerii din spaţiul euroatlantic, pe care România şi l-a asumat, cu titlu de obligaţie legală, prin aderarea la NATO şi UE.
3. Retorica agresivă, ca modalitate unică de răspuns a reprezentanţilor României la solicitările repetate venite de la instituţiile europene, reprezintă expresia clară a voinţei conducerii de la Bucureşti de a nu mai recunoaşte obligaţiile asumate prin ratificarea Tratatelor constitutive ale UE şi NATO. ESTE CLAR. Interesele unor decidenţi de la Bucureşti sunt tot mai diferite de cele ale partenerilor occidentali.
4. Politica de tipul “vrem banii din Vest şi regulile din Est” este, din nefericire, prezentă şi exersată de autorităţile de la Bucureşti cu speranţa că “hoţul neprins este negustor cinstit”. În lumea civilizată nu merge aşa!
În acelaşi timp, Cristian Diaconescu a încercat să răspundă unei întrebări, repetate, care exprimă în opinia sa o preocupare legitimă - "şi ce mai este de făcut?":
1. Răspunsul este la oamenii politici, care, la cel mai înalt nivel, sunt, fără dubiu, informaţi, în detaliu, privind toate scenariile cu care va fi confruntată România, în cazul în care va continua promovarea unor politici anti-europene. Pentru că ne interesează pe toţi solicităm ca aceste scenarii şi politicile necesare să ne fie prezentate public!
2. Răspunsul este la acei reprezentanţi politici ai statului român care ştiu exact că în lumea de azi politica internă a devenit politică externă, iar viitorul sigur al Europei occidentale şi al României depinde de respectarea regulilor.
3. Răspunsul este la instituţiile statului român care au drept mandat respectarea democraţiei şi statului de drept, sunt independente conform legii şi ar trebui să lucreze exact la fel ca cele din UE şi NATO.
"Cu o singură condiţie oamenii politici, reprezentanţi ai statului român şi instituţiile legitime ale acestuia să fie de bună-credinţă şi să dorească binele acestei ţări. Evenimentele din ultima perioadă ridică mari semne de întrebare. Societatea românească va continua să rămână pro-occidentală cu toate eforturile uriaşe de manipulare, având drept scop vulnerabilizarea acestei convingeri. Pentru noi toţi, este cât se poate de clar cine atacă existenţa României ca stat cu drepturi depline în comunitatea euroatlantică. Ar fi bine de ştiut dacă cineva doreşte şi îşi asumă susţinerea României?", a conchis Cristian Diaconescu.