Cioloş: Răspundem dorinţei românilor de a trimite acasă de urgenţă guvernarea catastrofală a PSD

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Epoch Times România)

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş şi-a exprimat, miercuri, satisfacţia că USR a bătut palma cu PNL şi a subliniat că este important ca partidul premierului desemnat Ludovic Orban să îşi ia un angajament scris că, după instalarea noului Guvern, îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru o serie de legi, inclusiv cea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin sau cea privind recursul compensatoriu.

“Mă bucur că partenerii noştri de la USR au găsit calea prin care să susţină învestirea unui guvern care promite că îşi va asuma priorităţile noastre. În felul acesta, răspundem dorinţei majorităţii cetăţenilor români de a trimite acasă de urgenţă guvernarea catastrofală a PSD şi de a crea premisele pentru o guvernare mai coerentă, în interesul oamenilor. Susţinem toate obiectivele enunţate de partenerii din USR în proiectul de acord discutat cu premierul desemnat Ludovic Orban. Pentru punerea cât mai repede în practică a unora dintre aceste deziderate, noi, cei de la PLUS, credem că ar trebui ca PNL să îşi ia un angajament scris că, după ce noul guvern va fi instalat, îşi va asuma răspunderea în Parlament pe un pachet de patru legi pe care le considerăm esenţiale: legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, legea ‘fără penali în funcţii publice’, legea de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi legea de abrogare a legii recursului compensatoriu, care a scos din puşcării zeci de mii de infractori periculoşi”, a precizat Cioloş.

De asemenea, liderul PLUS a mai subliniat nevoia ca noul guvern să accepte negocierea unui calendar clar şi realizabil privind alegerile parlamentare anticipate.

“Nu în ultimul rând, credem că e util un angajament din partea PNL că va declanşa rapid negocieri cu partidele noastre pentru desemnarea unui candidat credibil din partea României pentru postul de comisar european”, a adăugat Cioloş.

Preşedintele PLUS a susţinut că partidul său consideră că aceste cerinţe sunt în deplină concordanţă cu ceea ce îşi doresc cetăţenii români, iar punerea lor în aplicare ţine doar de voinţa politică a celor care doresc binele României.

“Şi mai credem că o colaborare începută acum poate pune bazele unor discuţii care pot avea loc între noi după alegerile locale şi parlamentare de anul viitor”, a conchis Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne