Cioloş, mesaj pentru cei care privesc cu detaşare şi indiferenţă distrugerea Justiţiei

Dacă trec modificările care vizează codurile penale aflate pe masa Comisiei Iordache, există riscul ca niciun cetăţean al acestei ţări să nu mai fie în siguranţă în România, a avertizat fostul premier Dacian Cioloş, lansând un apel către parlamentari, dar şi către români să ia atitudine.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosim, iar bătălia pentru cinste şi justiţie e poate cea mai importantă dintre ele, a atras atenţia, într-un video postat pe pagina sa de socializare, fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş.

Mesaj pentru politicieni

"Ceea ce se întâmplă acum în Parlament e grav, nu doar pentru atacul împotriva legilor Justiţiei care sunt modificate fără dezbatere şi fără argumente solide, dar şi pentru că majoritatea pare să nu mai suporte să convieţuiască democratic cu minoritatea parlamentară. Şi atunci cum să nu fie poporul dezbinat când cei care îl reprezintă nu găsesc ei un spaţiu de dezbatere. Doamnelor, domnilor parlamentari, indiferent de partidul din care faceţi parte, dumneavoastră sunteţi cele şi cei care, în zilele următoare, veţi decide soarta bătăliei între cinste şi hoţie în România. Fiecare dintre dumneavoastră decideţi vieţile tuturor românilor.

Aţi jurat să apăraţi democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor. Dacă modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală vor trece în forma actuală, există riscul ca niciun cetăţean al acestei ţări să nu mai fie în siguranţă în România, iar dreptatea în justiţie să fie grav afectată. Nu încercaţi să faceţi scăpaţi câţiva oameni, care simt că se apropie de porţile puşcăriei, cu preţul sacrificării a altor milioane de oameni, care riscă să rămână fără apărare în faţa infractorilor. Aceste legi trebuie să fie despre siguranţa tuturor cetăţenilor României, despre dreptul lor fundamental de a fi protejaţi de infractori."

Mesaj pentru români

"Vreau să mă adresez tuturor românilor, mai ales celor care privesc cu detaşare şi chiar cu indiferenţă ceea ce se întâmplă astăzi în România. Oameni buni, depinde de fiecare dintre noi în ce ţară vrem să trăim. Indiferenţa noastră faţă de corupţie, o justiţie slabă, aduce poate o pâine mai bună celor corupţi, cel puţin pentru o vreme. Dar, înseamnă spitale mai puţine, şcoli mai puţine, mai multă sărăcie. Pentru că toleranţi fiind la corupţie, nu putem crea bunăstare. Sunt lucruri simplu de înţeles. Dacă nu vreţi să vă fie teamă să mergeţi noaptea pe stradă, dacă nu vreţi să vă fie teamă pentru părinţii şi copiii dumneavoastră şi dacă vreţi un stat care să vă protejeze de infractori, faceţi-vă vocea auzită.

E important acum să folosim toate mijloacele paşnice şi legale pentru a ne face auziţi. Altfel, tăcerea noastră va fi semnul că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă. La fel cum s-a întâmplat de mai multe ori. Indiferenţa noastră a dus la decizii care ne-au revoltat mai apoi. Sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosim. Şi bătălia pentru cinste şi justiţie e poate cea mai importantă dintre ele. Pentru astfel de lucruri, niciodată nu e degeaba şi niciodată nu e prea târziu!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne