Cioloş, întâlnire cu Orban la Bruxelles: "A fost clar în favoarea alegerilor în două tururi şi a alegerilor anticipate"

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)
Loredana Diacu
09.01.2020

Liderul PLUS, Dacian Cioloş anunţă într-o postare pe Facebook că a avut miercuri o întâlnire cu premierul Ludovic Orban la Bruxelles şi că în cadrul discuţiilor, acesta "a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi şi a alegerilor anticipate."

În context, Cioloş transmite că aşteaptă acţiune politică decisivă în acest sens.

Nu în ultimul rând, fostul premier tehnocrat a atras atenţia că Secţia specială pentru magistraţi nu a fost desfiinţată, ci doar s-a citit în Guvern un Memorandum despre statutul acesteia, memorandumul neavând însă vreun impact legislativ.

Redăm postarea liderului PLUS:

"Am avut azi o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, care se află la Bruxelles pentru mai multe discuţii cu conducerea Comisiei Europene şi cu şefi ai grupurilor politice din Parlamentul European. Sunt întâlniri importante pentru care l-am felicitat pe prim-ministrul Orban, pentru că în acest fel reconectează Guvernul României la dezbateri europene esenţiale despre cadrul financiar multianual al UE şi la oportunităţile de finanţare cu bani europeni pentru proiectele din ţară în noul context al BREXIT, al Pactului Verde şi ambiţiei UE de a investi tot mai consistent în digitalizare.

Am trecut însă şi prin câteva teme interne pe care eu, PLUS şi Alianţa USR PLUS le considerăm urgente şi pe care le-am mai discutat în decembrie.

Dintre priorităţile pe care le-am discutat cu premierul Orban la sfârşitul anului trecut, prea puţine au fost atacate frontal de Guvernul PNL.

Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi şi a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. În discuţia de azi, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi şi a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de-acum aşteptăm acţiune politică decisivă în acest sens.

Secţia specială pentru magistraţi nu a fost desfiinţată, ci s-a citit în Guvern un Memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ.

Nu avem încă un calendar clar pentru desfiinţarea sau impozitarea drastică a pensiilor speciale, cum nu este deloc satisfăcătoare distribuţia banilor pentru investiţii în infrastructura mare - autostrăzi, căi ferate şi spitale.

Sprijinul nostru pentru Guvernul Orban a fost condiţionat de aceste priorităţi acceptate de altfel de premier înainte de a fi votat în Parlament şi aşteptăm urgentarea luării unor decizii în acest sens." scrie, pe Facebook, Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor