Cioloş îl ironizează pe Dragnea: "Nu ne vindem ţara la străini". Doar cumpărăm întâlniri cu ei!"

Vestea că PSD ar fi plătit 100.000 de USD pentru ca lui Liviu Dragnea să i se aranjeze întâlniri la vârf în SUA nu scapă netaxată de Cioloş, pe care maşina de propagandă a puterii îl prezenta cândva ca pe un vânzător de ţară.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)
Loredana Diacu
03.11.2017

Cândva tintă predilectă a atacurilor PSD-ului, fostul premier Cioloş reacţionează, cu umor, la informaţia că social-democraţii ar fi plătit 100.000 de dolari unei firmei americane de lobby, pentru ca aceasta să-i aranjeze lui Liviu Dragnea întâlniri la vârful administraţiei SUA.

"În caz că e adevărat, s-ar înscrie la categoria "Nu ne vindem ţara la străini". Doar cumpărăm întâlniri cu ei!

O spun cu amuzament, pentru că anul trecut când aveam întâlniri "gratis" cu şefi de guvern pentru a încerca să prezint România într-o lumină pozitivă cu argumente, unii oameni chiar credeau astfel de poveşti cu "vândutul" ţării spuse de cei care acum se pare că trebuie să scoată bani din buzunar pentru a fi primiţi", scrie Cioloş, pe contul său de Facebook.

Reamintim că site-ul american Legistorm.com a publicat documente din care reiese că PSD ar fi achitat 100.000 de dolari firmei de lobby Madison & Co, pentru a-i facilita lui Liviu Dragnea întâlniri cu vicepreşedintele Mike Pence, cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan, precum şi cu persoane influente din mediul politic, din presă şi din mediul academic.

"Un politician condamnat la închisoare pentru fraudarea alegerilor încearcă să aranjeze întrevederi cu vicepreşedintele Mike Pence şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan", scrie Legistorm, care reaminteşte că Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi şef de partid e condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Legistorm.com prezintă documente postate pe site-ul Departamentului american al Justiţiei din care reiese că discuţiile pe acest subiect au fost iniţiate de Gheorghe Dimitrescu, fost consul la Strasbourg şi la New York, în prezent consilier al vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache.

Dragnea a negat că PSD are contract cu vreo firmă "de genul ăsta" şi că ar fi plătit vreun leu.

"Am verificat dimineaţa şi eu la partid", a declarat vineri dimineaţă Liviu Dragnea.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe Gheorghe Dimitrescu, consilier al lui Florin Iordache, Dragnea a răspuns că nu.

"Eu am verificat la partid, nu există", a susţinut liderul PSD, potrivit Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor